η συγκέντρωση στη Σητεία
η συγκέντρωση στη Σητεία

Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο νομό Λασιθίου, στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου και στην κεντρική πλατεία της Σητείας, και την συμμετοχή εργαζομένων, επαγγελματιών,

συνταξιούχων και νεολαίας τίμησε το ΠΑΜΕ την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. Η γραμματεία Λασιθίου χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Λασιθίου που συμμετείχαν, έδωσαν την μάχη απεργώντας στους χώρους δουλειάς τους.

Στον Άγιο Νικόλαο την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Θεοδώρου, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των συνταξιούχων και των επαγγελματιών. Στην Σητεία την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Βδοκάκης, μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, και χαιρετισμό απηύθυνε και η Γιάννα Χρυσουλάκη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Σητείας, καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας γυναικών Σητείας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Οι ομιλητές κατήγγειλαν «την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, τον εσωτερικό δανεισμό στον οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση με διαδικασία εξπρές και είναι πέρα για πέρα ταξικός, πέρα για πέρα αντιλαϊκός, αφού παίρνει τα χρήματα που προορίζονται για τους ανέργους, τα χρήματα των Δήμων που ανήκουν στο λαό». Ακόμη, ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της Υγείας, όπου «παίρνουν τα χρήματα των νοσοκομείων τη στιγμή που κόσμος πεθαίνει από την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στο δρόμο για το Ηράκλειο». Κατέληξαν λέγοντας ότι «χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας εργαζομένων – αγροτών – αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και τις νεολαίας».

η συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο
η συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο

Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις δίνουν το κλίμα και στέλνουν το μήνυμα για τη συνέχεια.

«Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Η ελπίδα αποδεικνύεται πως δεν βρίσκεται στις κυβερνητικές εναλλαγές. Να μη μείνουμε με το κεφάλι σκυμμένο. Να προετοιμαστεί η εργατική τάξη, η νεολαία, οι γυναίκες, συνολικά ο εργαζόμενος λαός, που βασανίζεται από την πολιτική των μονοπωλιακών ομιλών, για άμεση απάντηση στις νέες συμφωνίες που προετοιμάζονται. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, για να παύσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.»

01/05/2015

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos