κατά τη τελετή παράδοσης - παραλαβής
κατά τη τελετή παράδοσης – παραλαβής

«Στόχος είναι μου να πορευτώ με οδηγό την νομιμότητα και την εντιμότητα χωρίς παραστρατήματα» τόνισε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόριος Ροκαδάκης

κατά την τελετή Παράδοσης- Παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

«Τα γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό, και κάθε πολίτης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα γνωρίζει ότι θα βρίσκει λύση στο πρόβλημά του, εφόσον μπορεί να λυθεί με βάση την νομιμότητα».

Ο κ. Ροκαδάκης κάλεσε όλους τους φορείς και Δημάρχους της Κρήτης σε συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύπτουν ως προς την συντόμευση των έργων που προωθούν στις περιοχές τους και ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα και νυν βουλευτή κ. Γεώργιο Δεικτάκη για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά την διάρκεια της θητείας του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πορεία του στο Κοινοβούλιο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κκ. Ανδρέας, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή , Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από όλη την Κρήτη, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη, εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών , Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών , της Πυροσβεστικής, φορείς και εκπρόσωποι φορέων από όλη την Κρήτη, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και προσωπικοί φίλοι των κκ. Ροκαδάκη και Δεικτάκη.

Κατά την διάρκεια της τελετής Παράδοσης- Παραλαβής ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και νυν βουλευτής κ. Γεώργιος Δεικτάκης έκανε ένα απολογισμό του έργου του στα δύο χρόνια της θητείας του από την θέση του Γενικού Γραμματέα και στην συνέχεια ευχήθηκε στον κ. Ροκαδάκη δύναμη και Καλή επιτυχία στο έργο του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δεικτάκης στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με όλους τους φορείς της Κρήτης και δη τους Δημάρχους   καθώς και με τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων, όπως τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, δεν θα μπορούσε να επιτελέσει με επιτυχία το έργο του.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης ο οποίος εκ μέρους όλων των Δημάρχων ευχαρίστησε τον κ. Δεικτάκη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν στην διάρκεια της θητείας του ως Γενικού Γραμματέα και απευθυνόμενος στον κ. Ροκαδάκη ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Δηλώσεις του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου κ. Γεωργίου Δεικτάκη στους δημοσιογράφους:

«Μετά από δύο χρόνια στην κορυφαία θέση της Κρήτης, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού ο οποίος με κάλεσε στο Κοινοβούλιο αντικαθιστώντας τον Μανόλη Κεφαλογιάννη που εξελέγη στην Ευρωβουλή. Θεωρώ ότι στα δύο χρόνια που πέρασαν δημιουργήσαμε μια καλή εντύπωση και η αποδοχή στο πρόσωπό μου πιστεύω πως είναι σχεδόν καθολική. Θεωρώ πως η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι μια πολύ σημαντική θέση, μια υπεύθυνη θέση την οποία καλείται σήμερα να συνεχίσει ο φίλος κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο άνθρωπος που εμπιστεύεται η κυβέρνηση της χώρας. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και είμαι σίγουρος πως θα το επιτελέσει στο ακέραιο».

Ο κ. Δεικτάκης στη συνέχεια τόνισε πως ήταν ανοιχτός προς όλους, πως το γραφείο του ήταν επίσης πάντα ανοιχτό για τους πολίτες, τους Δημάρχους και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης ανέφερε:

«Θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά που με επέλεξε για την πολύ σημαντική αυτή θέση του Γενικού Γραμματέα καθώς επίσης να ευχαριστήσω και τον κ. Δεικτάκη για το έργο που πραγματοποιήθηκε επί της θητείας του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Πιστεύω ότι θα συνεχίσω και εγώ με παραγωγικό έργο και στόχος είναι να έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς επίσης και με τους Δημάρχους και γενικότερα με όλους τους πολίτες της Κρήτης με κατευθυντήρια γραμμή την νομιμότητα.

Ό, τι είναι νόμιμο θα παίρνει τον δρόμο της γρήγορης επίλυσης, ότι θα είναι παράνομο δεν θα προχωράει».

 

 

 

 

Σημεία ομιλίας Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη κατά την διάρκεια της τελετής Παράδοσης – Παραλαβής:

 

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω το Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και με τοποθέτησε σε αυτήν την θέση, σε αυτό το αξίωμα.

Είναι πράγματι μια νευραλγική θέση που αφορά στην ανάπτυξη της Κρήτης και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της.

Η ανάληψη ευθυνών σήμερα είναι δύσκολη υπόθεση γιατί η χώρα περνά δύσκολες μέρες, και ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά.

Αυτές όμως οι συνθήκες πρέπει να μας κάνουν πιο υπεύθυνους, πιο προσεκτικούς, πιο εργατικούς και κυρίως να μας φέρουν πιο κοντά στους πολίτες.

 

Λίγο πολύ, με ξέρετε όλοι σας.

 

Αγαπώ να ασχολούμαι με τα κοινά και αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας και όχι να παραμένουμε απλοί θεατές των προβλημάτων από κάποια γωνία.

Ας θυμηθούμε το απόσπασμα του αρχαίου Αθηναίου Ιστορικού Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλή στο οποίο αναφέρεται πως,

« Οι περί τα κοινά μη μετέχοντες, ουκ αγνώμονες είναι νομίζοντες, αλλά αχρείοι. »

 

Στόχος μου, να πορευτώ με οδηγό την νομιμότητα και την εντιμότητα χωρίς παραστρατήματα.

Κάθε πολίτης θα γνωρίζει ότι θα βρίσκει λύση στο πρόβλημά του, εφόσον μπορεί να λυθεί με βάση την νομιμότητα.

 

Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό για όλο τον κόσμο.

 

Ευελπιστώ στην καλή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους του λαού, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και όλους τους φορείς του τόπου.

 

Θα ήταν παράλειψή μου εάν δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην Εκκλησία μας, και να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους της από καρδιάς και εγώ από αυτήν την θέση, για τον αγώνα που δίνουν και την βοήθεια που παρέχουν στους οικονομικά αδυνάτους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βιώνουν δύσκολες μέρες στην συγκυρία που περνάει η χώρα μας και όλοι γνωρίζουμε.

 

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης του οποίου προεδρεύω και μέσω του οποίου μπορούν να γίνουν πάρα πολλά.

Προτεραιότητα μας θα είναι οι μεγάλοι οδικοί άξονες , η οδική ασφάλεια

καθώς και το αεροδρόμιο του Καστελλίου.

Μόνο έτσι, μόνο εάν προχωρήσουν και υλοποιηθούν αυτά τα έργα, μπορεί να απογειωθεί ο τουρισμός μας και να αναπτυχθεί το νησί μας η Κρήτη, με τα άπειρα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

 

Πιστεύω ακράδαντα πώς,

  • Όταν κατέχεις κάποιο αξίωμα, υποχρεούσαι να υπηρετείς το λαό και να έχεις συνειδητοποιήσει πως,
  • Δεν είσαι μόνιμος,
  • Και όταν αποχωρείς, οι πολίτες θα πρέπει να σε σέβονται, να σε εκτιμούν και να σε αγαπούν περισσότερο από ότι, όταν αναλαμβάνεις.

 

Ζητώ και ευελπιστώ στη συνεργασία όλων σας, ειδική αναφορά όμως οφείλω να κάνω στους Γενικούς Δ/ντες, στους Προϊσταμένους των Δ/νσεων και των Τμημάτων αλλά και στους Υπαλλήλους όλων των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, των οποίων την συνεργασία θεωρώ πολύτιμο εργαλείο για την σωστή διευθέτηση όλων των θεμάτων.

 

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα και νυν βουλευτή μας κ. Γιώργο Δεικτάκη για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά την διάρκεια της θητείας του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην πορεία του στο Κοινοβούλιο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos