Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο όποιος και παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Α΄ Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Αθανάσιο Βογιατζή
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο όποιος και παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Α΄ Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Αθανάσιο Βογιατζή

Tον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο βράβευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) για την έμπρακτη στήριξη της αθλούμενης νεολαίας από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, όπως είναι η διοργάνωση κάθε χρόνο των Παγκρήτιων αγώνων στίβου «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στην Ιεράπετρα και του «ΓΥΡΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ», που εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελληνίων αγώνων δρόμου «Γύροι πόλεων».

Η εκδήλωση βραβεύσεων των φορέων που στηρίζουν τον κλασσικό αθλητισμό στην ελληνική περιφέρεια, των αθλητών που διακρίθηκαν στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς  (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Νέων και Εφήβων-Νεανίδων, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων,  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων), προπονητών και διοικητικών παραγόντων-εκπροσώπων των σωματείων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο κλειστό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) με την παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, του Προέδρου του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Κων. Παναγόπουλου, του Γενικού Γραμματέα και πρώην Προέδρου κ. Βασ. Σεβαστή των λοιπών στελεχών του Συνδέσμου.

μετά τη βράβευση
μετά τη βράβευση

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο όποιος και παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Α΄ Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Αθανάσιο Βογιατζή, ευχαρίστησε κατ᾿ ιδίαν τους διοργανωτές της τιμητικής εκδήλωσης για τη βράβευση, σημειώνοντας την ωφέλεια του Αθλητισμού για την καλλιέργεια ισορροπημένων προσωπικοτήτων και τη διάδοση του αγωνιστικού πνεύματος που είναι απαραίτητο για να ανταπεξέλθει ο άνθρωπος στον δύσκολο στίβο της ζωής και να ολοκληρωθεί, αφού «γυμναστήριον αρετής όλος ο κόσμος γίνεται και ψυχών λογικών διδασκαλείον και θεογνωσίας παιδευτήριον» (Μέγας Βασίλειος, Εξαήμ. 1,6).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos