Σε ΕΕΕΕΚ και ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου ο Μανόλης Θραψανιώτης
μετά τον αγιασμό

Στον αγιασμό στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Νικολάου (ΕΕΕΕΚ), για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης.

Ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη, ενώ επισήμανε ότι και φέτος η χρονιά ξεκινάει χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό και σχολικά είδη, όχι μόνο στην ειδική εκπαίδευση αλλά και στην  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Με αφορμή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι  οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία θα ξεκινήσουν από την ειδική εκπαίδευση, τόνισε ότι αυτό σηματοδοτεί το ότι μπαίνουμε σε μια κανονικότητα ως χώρα στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα δείχνει ότι αυτός ο ευαίσθητος τομέας είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Λίγο αργότερα παραβρέθηκε στον αγιασμό στο  ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, όπου ευχήθηκε μεταξύ άλλων στα παιδιά, στους γονείς και  στους δασκάλους υγεία πάνω απ’ όλα.

Να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται με τον νέο χάρτη παιδείας που διαμορφώνεται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, και να μην ξεχνάνε αυτό που είπε ο Μ. Αλέξανδρος, «στους γονείς μου οφείλω το ζην και στον δάσκαλό μου το εύ ζην».

Χαιρέτησε την επαναλειτουργία του τομέα υγείας στον Άγιο Νικόλαο, που παρά την σπουδαιότητα του, είχε καταργηθεί τα τελευταία  πέντε χρόνια.  Αναφέρθηκε ακόμα στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας,  και στην ανάγκη να καταπολεμηθεί με την καλλιέργεια κλίματος διαλόγου και ανοχής της διαφορετικότητας από όλους.

από το γραφείο του βουλευτή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos