Σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης
οι φυλακές Νεάπολης

Με πρόσληψη  10  συνολικά φυλάκων,  7 φύλακες ΔΕ για την εσωτερική  και 3  ΔΕ για την εξωτερική φρουρά, από την προκήρυξη 6Κ/2018, ενισχύεται  το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης.

Με την έγκριση και  τη δέσμευση της πίστωσης 97.350 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των φυλακίων και την κατασκευή περίφραξης, μελέτης για την συντήρηση του καταστήματος και την αποσυμφόρηση σε αριθμό κρατουμένων που έχει ήδη γίνει,  βελτιώνονται οι συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους (με την ενίσχυση σε προσωπικό) όσο και για τους κρατούμενους.

 Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά την ανάρτηση του πίνακα της  προσωρινής κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης 6Κ του 2018 από τον ΑΣΕΠ και την υποβολή του σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπέγραψε την απόφαση κατανομής 557 Υπαλλήλων, Κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, στα Καταστήματα Κράτησης.

Μέχρι την ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης, θα γίνει έγγραφο προς το ΑΣΕΠ για να δοθεί  άδεια για ΙΔΟΧ (οκτάμηνα). Ακολούθως το Υπουργείο Δικαιοσύνης απευθύνει πρόσκληση με την οποία καλεί από τους διοριστέους των προσωρινών πινάκων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα οκτάμηνα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι πίνακες των μονίμων.

Με τα προγράμματα που έχουν θεσπιστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο τρόπος έκτισης της ποινής μπορεί να λάβει και μία πιο ανθρωπιστική και κοινωνική κατεύθυνση.

Τηρείται ο βασικός κανόνας ότι ο κρατούμενος στερείται την ελευθερία του, διατηρεί όμως όλα τα δικαιώματά του, που απορρέουν από την προσωπικότητά του, όπως τα ορίζει το ανθρωπιστικό κεκτημένο και το ευρωπαϊκό και εθνικό προστατευτικό πλαίσιο.

Το σωφρονιστικό σύστημα στοχεύει, επίσης, στην ανάπτυξη των πολιτικών επανένταξης, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες μείωσης της υποτροπής σε παραβατικές συμπεριφορές, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, με την ίδρυση νέων σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, νέων δημοτικών σχολείων και προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με την συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας, και Δικαιοσύνης.

ανακοίνωση του βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos