Γιώργος Ζερβάκης

Σητεία Δήμος Πρότυπο

Την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ιδέες του για την πραγματοποίηση κοινωνικής πολιτικής όπως εκείνος και η παράταξή του στο Δήμο Σητείας την αντιλαμβάνονται, είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Κουρουπάκης κατά το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου 2007.
Πιστός στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, όπως ο ίδιος μόνο ξέρει να κάνει και στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της πόλης που ήδη έχει εφαρμόσει επί 12 χρόνια στο Δήμο Σητείας, προχώρησε, με τη σύμφωνη γνώμη των εκλεγμένων από τον συνδυασμό του δημοτικών συμβούλων, σε πρωτοφανείς ειδικά για τα δημοτικά διαμερίσματα αυξήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός της πλειοψηφίας, μηδενός εξαιρουμένου, ψήφισε για αυξήσεις:
25 % στα ανταποδοτικά τέλη άρδευσης
20 % στο δημοτικό φόρο για την πόλη της Σητείας
65 % στο δημοτικό φόρο για τα Δημοτικά Διαμερίσματα
3,5 % στα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας για την πόλη της Σητείας
60 % στα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας για τα Δημοτικά Διαμερίσματα

Η, χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη, επιβολή των ανωτέρων ποσών δείχνει την προχειρότητα και επιπολαιότητα με την οποία ελήφθησαν οι ανωτέρω αποφάσεις καθώς καταστρατηγεί και το περί δικαίου αίσθηα των συμπολιτών μας για ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή.
Ίσως κάποιοι έτσι αντιλαμβάνονται την ανταποδοτικότητα της ψήφου με την οποία τους τίμησε ο Σητειακός λαός.
Συνεχίζοντας την παρωδία ο κ. Δήμαρχος μας πληροφόρησε ότι στην ουσία δε γίονται αυξήσεις (!) γιατί ο Δήμος Σητείας κάνει μια καινούρια αρχή και ξεκινάει από το μηδέν. Αναρωτιόμαστε όμως και αμφιβάλλουμε αν αυτή του η θέση θα παραμείνει η ίδια όταν έρθει η ώρα της συζήτησης για το συσσωρευμένο και συνεχώς αυξανόμενο τα τελευταία 16 χρόνια χρέος του Δήμου ητείας.
Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν ότι η φράση «μείωση δαπανών» παραμένει δυστυχώς άγνωστη για τον κ. Δήμαρχο και τη δημοτική του παράταξη ενώ η λέξη «αύξηση» μάλλον θα αποκτήσει περίοπτη θέση στα γραφεία των αντιδημάρχων.
Αντιδήμαρχοι που μάλλον θα περιμένουμε ίγο καιρό ακόμα να μάθουμε, όχι τα ονόματα, αλλά τη σειρά με την οποία θα θητεύσουν στο Δήμο και θα υπηρετήσουν τον δημότη, αφού με τη σύμφωνη γνώμη πάλι των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και εν δυνάμει αντιδημάρχων πλέον, η θητεία του αντιδημάρχου μειώθηκε στον ένα χρόνο.
Τι κι αν εμείς σαν δημοτική παράταξη προτείναμε θητεία 4 χρόνια με τη δυνατότητα αλλαγής τους από τον κ. Δήμαρχο σε περίπτωση που εκείνος το κρίνει αναγκαίο.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς με ποιο τρόπο, από την αρχή της δημοτικής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν τα όνιρα και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Σητεία Δήμος Πρότυπο
Print Friendly, PDF & Email

Από manos