από τους αγώνες
από τους αγώνες

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 21/9/2014, αγώνες πρακτικής σκοποβολής όπλων χειρός, κατηγορίας LEVEL II, στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού συλλόγου Ιεράπετρας.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από όλη την Κρήτη. Μετά το τέλος των αγώνων έγινε απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαφόρων κατηγοριών.

Η Πρακτική Σκοποβολή (IPSC) είναι ένα είδος σκοποβολής όπου ο σκοπευτής δοκιμάζεται σε μία σειρά από υποθετικά σενάρια ( ονομάζονται στάδια). Πολλαπλοί στόχοι, κινούμενοι στόχοι, στόχοι που όταν βληθούν αποκαλύπτουν, ή βάζουν σε κίνηση άλλους στόχους, μερικώς καλυμμένοι στόχοι, κίνηση, τακτική, εμπόδια (και γενικά ότι δυσκολία επιθυμεί ο σχεδιαστής των σταδίων), συνδυάζονται για να ενθουσιάσουν τους αθλητές και να ψυχαγωγήσουν τους θεατές.

απονομές επάθλων...
απονομές επάθλων…

Ο σκοπευτής από την πλευρά του πρέπει να συνδυάσει με επιτυχία την ακρίβεια των βολών του με την ισχύ του όπλου του και την ταχύτητα με την οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει τα στάδια.
Οι αγώνες της Πρακτικής Σκοποβολής περιλαμβάνουν διαφορετικές κατηγορίες στα τελικά αποτελέσματα, ανάλογα με την τεχνική και τον εξοπλισμό.
Στο άθλημα μπορούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμμετάσχουν άτομα σχεδόν οποιασδήποτε ηλικίας.
Να σημειωθεί ότι παγκόσμιοι αγώνες, είχαν πραγματοποιηθεί πέρυσι στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Ρόδο.
Οι κανόνες είναι αυστηροί, ώστε να διασφαλίζεται πρώτιστα η ασφάλεια αθλουμένων, συμμετεχόντων και θεατών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos