Σκοτεινός Ποταμός από τη λέσχη κινηματογράφου

Με την τελευταία ταινία της Βρετανίδας σκηνοθέτιδας Κλίο Μπάρναρντ συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, προβάλλεται η δραματική ταινία “Σκοτεινός Ποταμός – Dark River”, Αγγλικής παραγωγής 2017, διάρκειας 90′ και πρωταγωνιστές τους: Ρουθ Γουίλσον, Σον Μπιν, Μαρκ Στάνλεϊ.

Υπόθεση: Η Alice επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με τον αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους πυροδοτεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δυο αδέλφια, είναι όμως τα μυστικά του σκοτεινού παρελθόντος της οικογένειας αυτά που θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα και θα οδηγήσουν στη δραματική κορύφωση…

Με λιτή αμεσότητα, με σιωπές που εξηγούν πολλά, βλέμματα που γεμίζουν εκκρεμότητα το επόμενο δευτερόλεπτο και φλας μπακ που εισβάλλουν στο παρόν στοιχειώνοντάς το, η Μπάρναρντ συγκλίνει τις παράλληλες πορείες δύο μοναχικών, πληγωμένων και πεισματάρηδων χαρακτήρων. Η δυναμική της πολυκύμαντης σχέσης των δύο αδερφών, υπηρετείται υποδειγματικά από τους δύο πρωταγωνιστές, που καταφέρνουν να αποδώσουν το φόβο, την ενοχή και την οργή των χαρακτήρων με απόλυτα ελεγχόμενες ερμηνείες, οι οποίες ποτέ δεν παραδίδονται στο συναισθηματικό εκβιασμό και την υπερβολή.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos