Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα πραγματοποίησε την Παρασκευή (7/9), αντιπροσωπεία του Σουηδικού Κοινοβουλίου, συνοδευόμενη από τον κ. Στέλιο Ματζαπετάκη.
«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος που αποκομίζουν οι δύο λαοί από τέτοιου είδους ανταλλαγές είναι ότι γνωρίζουν περισσότερο ο ένας τον άλλο και μπορούν να πορευτούν μαζί και στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Βοηθώντας ουσιαστικά ο ένας τον άλλο. Και μιλάμε για την Σουηδία μια χώρα δυνατή και μεγάλη στον σκανδιναβικό χώρο» τόνισε ο κ. Τσόκας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Σουηδοί Βουλευτές ανήκουν στην ομάδα της Ελληνοσουηδικής Φιλίας και δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την Κρήτη. «Είναι η τρίτη φρά που έρχονται εδώ και χαίρομαι γιατί αυτού του είδους οι ανταλλαγές επισκέψεων βοηθούν στην σύσφιξη περισσότερο των λαών και μάλιστα ιδιαίτερα Βουλευτών που αποτελούν ισχυρούς πόλους» δήλωσε ο κ. Στέλιος Ματζαπετάκης.
Απ’ την πλευρά του ο Ελληνικής αταγωγής Σουηδός Βουλευτής κ. Νίκος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «Οι συνάδελφοί μου γνώρισαν την Κρήτη. Το νησί που έχει την μεγαλύτερη ιστορία. Πιστεύω ότι η Κρήτη είναι από τα ωραιότερα, απ’ τα καλύτερα και απ’ τα πιο δυνατότερα νησιά. Όχι μόνο σήμερα, υπήρξε πάντα»
 
Δηλώσεις Γ.Γ.:
Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε την αντιπροσωπεία του Σουηδικού Κοινοβουλίου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους εδώ. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και για την επιλογή που κάνανε να βρίσκονται στην Κρήτη. Τον κ. Παπαδόπουλο αλλά βέβαια και τον κ. Ματζαπετάκη, γιατί υπήρξε ο σύνδεσμος, αν θέλετε η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή την επίσκεψη.
Με μεγάλη μας χαρά από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε και εμείς να συμμετάσχουμε με τις μικρές μας δυνάμεις μας σε αυτήν την φιλοξενία.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η Σουηδία έχει παραδοσιακές σχέσεις φιλίας με την Ελλάδα. Και αυτοί οι δεσμοί πάμπολλες φορές την έχουν οδηγήσει στα να βρίσκεται στο πλάι μας όποτε την έχουμε χρειαστεί.
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος που αποκομίζουν οι δύο λαοί από τέτοιου είδους ανταλλαγές είναι ότι γνωρίζουν περισσότερο ο ένας τον άλλο και μπορούν να πορευτούν μαζί και στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Βοηθώντας ουσιαστικά ο ένας τον άλλο. Και μιλάμε για την Σοηδία μια χώρα δυνατή και μεγάλη στον σκανδιναβικό χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos