στέγαση προσφύγων στο Λασίθι αναζήτηση κατοικιών
ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, αναπτυξιακές Λασιθίου και Ηρακλείου

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ,

προτίθεται να μισθώσει διαμερίσματα στον Αγιο Νικόλαο για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • Να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης του Αγίου Νικολάου ή σε περιοχές και οικισμούς πλησίον της πόλης.
  • Να είναι κατάλληλα για την στέγαση 4 έως 6 ατόμων.
  • Να βρίσκονται σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, κοινωφελείς δομές κτλ, καθώς και να υπάρχει σύνδεση με αστική/υπεραστική συγκοινωνία.
  • Ο μισθωτής (Αναπτυξιακή Ηρακλείου ή Αναπτυξιακή Λασιθίου) αναλαμβάνει την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προπληρωμής των ενοικίων έως το τέλος του 2017.
  • Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως 31/12/2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9.00 – 15.00,  στις έδρες των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι αιτήσεις και αναλυτικά οι Όροι και οι Προϋποθέσεις για την εκμίσθωση των κατοικιών βρίσκονται στις ιστοσελίδες www.anher.gr και www.anlas.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ,

Διεύθυνση:  Ν. Παχάκη 2, 70100, Αρχάνες

Iστοσελίδα: www.anher.gr.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση για αποστολή αιτήσεων: developer@anher.gr

Πληροφορίες κ. Ντέπυ Ροβίθη, τηλ. 2810 753311, 2810 753300  φαξ 2810 753310

 

Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ

Διεύθυνση: Αργυροπούλου 3, 72100 Αγιος Νικόλαος

Ιστοσελίδα: www.anlas.gr

Ηλεκτρονική Διεύθυνση για αποστολή αιτήσεων: info@anlas.gr

Πληροφορίες κ. Λύδια Γεροντή, τηλ. 28410 91110, φαξ. 28410 91120

στέγαση προσφύγων, δήλωση δημάρχου Αγίου Νικολάου:

Με αφορμή την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου- Λασιθίου για την ενοικίαση κατοικιών για την φιλοξενία προσφύγων που δόθηκε στην δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός προέβη στην παρακάτω δήλωση :

“Πληροφορηθήκαμε την σχετική ανακοίνωση και ελπίζουμε ότι θα προκύψουν και εδώ αυτά τα οποία μας αναλογούν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της “διαχείρισης” των προσφύγων  χωρίς να δημιουργηθούν ζητήματα με την τοπική κοινωνία.

θα είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και θα παρακολουθούμε πως εξελίσεται η σχετική διαδικασία σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Λασιθίου, ώστε ν΄αποφευχθούν ζητήματα που είναι πιθανόν ν΄ανακύψουν.

Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει λάβει ομόφωνη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση- άρα θεωρώ ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν !

Περιμένουμε τ΄ αποτελέσματα της συγκεκριμένης προκήρυξης, δεδομένου, ότι ο δήμος είχε δημοσιοποιήσει σχετική ανακοίνωση κατά το παρελθόν, χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πιθανόν την παρούσα χρονική στιγμή, που οι όροι ενοικίασης κατοικιών, είναι απολύτως σαφείς και συγκεκριμένοι, να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos