Γιώργος Χατζημαρκάκης

Ευρωβουλευτής FDP

Πρωτοβουλία με τη συμμετοχή του Γ. Χατζημαρκάκη
Κάθε χρόνο χιλιάδες Ευρωπαίοι τουρίστες ταξιδεύουν σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, στη Νότια Αμερική, και την Αφρική για να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους. Οι πιθανότητες οι παραβάτες να συλλαμβάνονται και να διώκονται είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Αυτή η πραγματικότητα είναι απαράδεκτη. Για το λόγο αυτό η Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, για να παλέψει την παιδική πορνεία, έχει προωθήσει μια αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.sayno.eu στην οποία μπορεί να υπογράψει κάθε Έλληνας πολίτης.

Αυτή η αίτηση ζητά να υπάρξουν περισσότερες δυνάμεις στη Europol για να παλέψει τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών από τους Ευρωπαίους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
H αίτηση είναι μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. «Στοχεύουμε να συλλέξουμε ένα εκατομμύριο υπογραφές από τους ανθρώπους που είναι ενάντια στη παιδική πορνογραφία και λένε: Αρκετά, φτάνει πια!», δηλώνει ο ευρωβουλευτής.

Σταματήστε τον σεξοτουριμόH αίτηση περιλαμβάνει τρεις συγκεκριμένες προτάσεις:
1) Τα κράτη που είναι μελή της Ε.Ε. πρέπει να δώσουν στη Europol ένα ισχυρότερο ρόλο. Επομένως πρέπει να λάβει τις δυνάμεις και τα μέσα να εκπαιδεύσει την αστυνομία, τους εισαγγελείς και τους δικαστές στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών.
2) Η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει την ανταλλαγή των πληροφοριών με τις περιληφθείσες χώρες προκειμένου να βοηθήσει να προσδιορίσει τους πιθανούς υπόπτους καθώς επίσης και τους διωκτικούς δράστες.
3) Η ΕΕ πρέπει να εισαγάγει εκείνους που υποψιάζονται του τουρισμού με στόχο την αναζήτηση της ερωτικής απόλαυσης παιδιών, έξω από την Ε.Ε., στο σύστημα πληροφοριών του Schengen.

Εκτός από το ALDE η αίτηση υποστηρίζεται από Terre des Hommes, Plan, ECPAT International και Save the Children.

Από το γραφείο του Ευρωβουλευτή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos