Στα ίχνη του Κρητικού Πάπα της Ρώμης, 12 Ιταλοί δημοσιογράφοι
η μονή Φραρώ στη Νεάπολη

Αποστολή στην Κρήτη για την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού μας αλλά και να “περπατήσουν στα βήματα” στον τόπο καταγωγής ως προσκύνημα του μοναδικού Κρητικού Πάπα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Πάπα Αλεξάνδρου του Ε΄

πραγματοποιούν 12 Ιταλοί δημοσιογράφοι από την RAI και άλλα κορυφαία μέσα επικοινωνίας της Ιταλίας. Η επίσκεψη που αρχίζει αύριο στην Κρήτη έχει συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με την επίτιμη πρόξενο της Ελλάδας στην Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη η οποία κατάγεται από το Ηράκλειο και θα ηγείται της δημοσιογραφικής αποστολής από την Ιταλία.

Η επίσκεψη των Ιταλών δημοσιογράφων- σύμφωνα τον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών -Διεθνών σχέσεων Γιώργο Αλεξάκη, θα διαρκέσει μια εβδομάδα και στο διάστημα αυτό -σε συνεργασία Περιφέρειας με δημάρχους, φορείς του τουρισμού, του Πρωτογενή τομέα, Αγροδιατροφικής σύμπραξης, Ξεναγών -θα γίνει ενημέρωση και θα περιηγηθούν την ευρύτερη περιοχή του δήμου (Φραρώ, Ελούντα,Σπιναλόγκα, Άγιο Νικόλαο), για να πραγματοποιήσει γυρίσματα (RAI) και φωτογράφηση στους παραπάνω προορισμούς.

.Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι παράλληλα αποδίδουν μεγάλη σημασία στο ταξίδι τους στη Κρήτη, στο προσκύνημα τους στην Νεάπολη, το μικρό χωριό ”Καρές” τον τόπο καταγωγής του Πάπα Αλεξάνδρου του Ε ‘του κατά κόσμο Πέτρου Φίλαργου ή Φιλάρετου.

Στα ίχνη του Κρητικού Πάπα της Ρώμης, 12 Ιταλοί δημοσιογράφοι
ο Πάπας Αλέξανδρος ο Ε΄

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν και θα ξεναγηθούν από ιστορικούς και ξεναγούς στις “Καρές” όπου το 1340 γεννήθηκε ο Πέτρος από φτωχούς γονείς και που το 1409 στην μεγάλη σύνοδο της Πίζας εκλέχτηκε παμψηφεί Πάπας. Πέθανε στη Μπολόνια το 1410 (όπου  βρίσκεται ο τάφους του) χωρίς-σύμφωνα με την βιβλιογραφία-να έχει προηγηθεί ασθένεια ή άλλη αφορμή.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενημέρωσε σχετικά με την μελέτη που έχει ήδη συνταχθεί από τον δήμο, με στόχο την ανάδειξη του καθολικού μνημείου, αλλά και για το πρόγραμμα επισκέψεων των Ιταλών δημοσιογράφων σε Μνημεία, αλλά και δημοφιλή resort hotels καθώς χώρους εστίασης με σκοπό την ανάδειξη κρητικών παραδοσιακών γεύσεων και προιόντων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετική την δυνατότητα προβολής του τόπου μέσω της επίσκεψης των Ιταλών δημοσιογράφων ιδιαίτερα σε τόπους και μνημεία που ο δήμος με τις ενέργειες και δράσεις που έχει αναλάβει, στοχεύει άμεσα στην αξιοποίηση και προβολή τους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos