Συνντηση με Υπουργό Εσωτερικών Με αντιπροσωπεία από το Βραχάσι συναντήθηε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10), ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός, ανέβαλε για άλλη μια φορά τη ζητούμενη λύση, δηλαδή την ίδρυση αυτόνομου Δήμου, για μετά την ολοκλήρωση και ψήφιση του νου κώδικα δήμων και κοινοτήτων, μετά το Μάρτη, κάτι το οποίο, δεν άρεσε καθόλου στην αντιπροσωπεία.

Μετά από αυτό, αποφασίστηκε η διάλυση, τόσο του άτυπου Δημοτικού Συμβουλίου Βραχασίου, όσο και της Επιτροπής Αγώνα για τη σύσταση του Δήμου Βραχασίου, αφού θεωρούν ότι μετά το ΠΑΟΚ και η Νέα Δημοκρατία τους ενέπεξε, υφαρπάζοντας τους ψήφους των κατοίκων της περιοχής, σταματούν όλες οι Αυτοδιοικητικές δραστηριότητες, θέτοντας παράλληλα τον Υπουργό προ των ευθυνών του για τα προβλήματα που θα ανακύψουν.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης, αμέσως μετά, έδωσε στη δηοσιότητα την παρακάτω δήλωση:

Η ορθότητα της θέσης μας υπέρ του ενιαίου Δήμου πιστεύω ότι ιστορικά θα αποδειχθεί.

Εμείς είχαμε τονίσει επανειλημμένα ότι το θέμα Βραχασίου είναι θέμα της Κυβέρνησης κι όχι τοπικό και το εννοούσαμε. Η Κυβέρνηση επιλέγει και νομοθετεί.

Από τη στιγμή που υπήρξε η εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών για «λύση στο Βραχάσι», πρέπει αυτή η λύση να προσδιοριστεί και να προχωρήσει άμεσα.

Η πίστωση χρόνου και η παράταση δεν εξυπηρετεί. Παράλληλα με την εξαγγελία του Υπουργού περιμέναμε να δούμε τη δέσμ των μέτρων εκείνων που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δήμου και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Κυβερνητικός Βουλευτής Λασιθίου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το έλλειμμα ανάπτυξης της περιοχής της Νεάπολης το οποίο επεσήμαινε πολλές φορές προεκλογικά, γνωρίζει επίσης τη δική μας αναπτυξιακή πρόταση και οφείλει παράλληλα με τη «λύση Βραχασίου» να δείξει έμπρακτα το αποτελεσματικό ενδιαφέρον του για το Δήμο Νεάπολης.

Περιμένουμε όλοι να δούμε τις δικές του πρωτοβουλίες καθώς και των τοπικών παραγόντων του Κυβερνητικού Κομματικού χώρου.

Καλούμε επίσης τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Καρχιμάκη να στηρίξει την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Δήμου της Νεάπολης.

Νίκος Καστρινάκης

Δήμαρχος Νεάπολης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos