20150725_152017Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών , αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, σήμερα (08.08.2015) το πρωί,

συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή νήσο Χρυσή.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί (47χρονος, 39χρονη, 32χρονη, 29χρονος, 35χρονος), για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν, στον 47χρονο μικροποσότητα κάνναβης, στην 39χρονη έξι ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν την απαραίτητη κατά νόμο ιατρική συνταγή, στην 32χρονη μικροποσότητα κάνναβης, στον 29χρονο μικροποσότητα κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης και στο 35χρονο μικροποσότητα κοκαΐνης και μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν  δεκαπέντε παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos