Σε κτίριο του ΟΤΕ ο Δήμος Αγ. Νικολάου τον Οκτώβρη
το κτίριο του ΟΤΕ στον Ξερόκαμπο

Σε κτίριο ιδιοκτησίας της εταιρίας “ΟΤΕ Ακίνητα”-  στην περιοχή Ξηροκάμπου- αναμένεται να μεταφερθούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, μετά την τελευταία απόφαση που έλαβε η επιτροπή αξιολόγησης  που είχε συσταθεί, προκειμένου να μελετήσει  τις προσφορές που κατατέθηκαν.

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, των μελών της επιτροπής καθώς και του προισταμένου του τμήματος πωλήσεων της Δ/νσης Ανάπτυξης και Αξιοποίησης ιδιόκτητης Ακίνητης περιουσίας του ομίλου ΟΤΕ κ. Δημήτρη Σκουλικάρη,

κατατέθηκε η οικονομικήπροσφορά για το εν λόγω ακινήτο, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε διαθέτει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή σύνδεση, που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην άνετη πρόσβαση και αποχώρηση οχημάτων στο νέο δημαρχείο.

Στο παραπάνω ακίνητο σύμφωνα με την προκήρυξη  η μέγιστη τιμή που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την προκήρυξη ήταν : 5 ευρώ/τ.μ  που αντιστοιχούσε σ ένα συνολικό τίμημα της τάξεως 6.250 ευρώ/μήνα. .Η προσφορά που κατατέθηκε , όπως έγινε γνωστό, ήταν 5,500 που αντιστοιχούν σε 4,4 ευρώ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση, το τίμημα διαμορφώθηκε στα 4,2 ευρώ/τ.μ με μηνιαίο μίσθωμα 5.250 ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αγίου Νικολάου, στην τιμή που αποφασίστηκε, αλλά και γενικότερα στην συμφωνία που έγινε, προβλέπονται μεταξύ άλλων συντηρήσεις αλλά και διαμορφώσεις του υφιστάμενου κτιρίου (βάψιμο-αποκατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, αποκατάσταση δαπέδου που έχει φθαρεί ή καταστραφεί, λόγω χρήσης).

Επιπλέον στην συνολική πρόταση, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται:  για το καινούργιο φάτνωμα το οποίο ο ΟΤΕ χρησιμοποιούσε ως αποθήκη αλλά στην πραγματικότητα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης δύναται να αποτελέσει χώρο καινούργιας χρήσης: η κατασκευή δαπέδου καθώς επίσης και η τοποθέτηση ψευδοροφής με μόνωση και ενσωματωμένο φωτισμό  καθώς και η κατασκευή ράμπας  πρόσβασης ΑμεΑ, προκειμένου στο εξής να μπορεί να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει  σωστά ένας ενιαίος χώρος εξυπηρέτησης πολιτών.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, τον επόμενο μήνα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των εγκρίσεων και να υπογραφεί η σχετικη σύμβαση, ενώ αν δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό ζήτημα- όπως υπογράμμισε- μέχρι το τέλος Οκωβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου, θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο.

Ήδη έχει κατατεθεί αίτημα στον ΟΤΕ, προκειμένου ο εξοπλισμός που υπάρχει στο κτίριο και εν προκειμένω:  (γραφεία, καρέκλες κ.α), να παραχωρηθούν προς χρήση, αίτημα που επίσης έγινε αποδεκτό. Να σημειώσουμε ότι στο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το Δημαρχείο , επι της οδού Ρ. Καπετανάκη, θα παραμείνει το ταμείο για τις πληρωμές των δημοτών, ενώ το σημερινό γραφείο Δημάρχου, θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την τέλεση πολιτικών γάμων!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos