Γιάννης ΠλακιωτάκηςΟ βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης επισκέφτηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου κ. Γιώργο Μανουσάκη -που εδώ και περίπου 40 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας αιτώντας τη σύσταση του Δήμου Βραχασίου- και του οποίου η κλινική εικόνα είναι άσχημη.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την κατάσταση του κ. Μανουσάκη:
 
«Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Μανουσάκης Γεώργιος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, εδώ και 40 ημέρες ευρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα τη σύσταση του Δήμου Βραχασίου.
 
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο ΠΕΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται ενημερώθηκα για την κρισιμότητα της κατάστασης και τους άμεσους κινδύνους που διατρέχει η σωματική και ψυχική του υγεία, εξέλιξη που έχει προκαλέσει φόβο σην οικογένεια του και ανησυχία στην τοπική κοινωνία.
 
Μετά τις επαφές που είχα με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών για το θέμα της ικανοποίησης του αιτήματος και ενόψει του ότι η διαδικασία κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου που αφορά τροποποιήσεις κτλ. στον κώδικα της Τ.Α., ευρίσκεται σε εξέλιξη, ζήτησα αυτοπροσώπως από το Μανουσάκη Γεώργιο να διακόψει την απεργία πείνας.
 
Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές είχα δηλώσει ξεκάθαρα – και ανέλαβα πρωτοβουλίες απ’ αυτού – ότι πρέπει να δοθεί λύσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να λήξει επιτέλους αυτή η μακροχρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί τις τοπικές κοινωνίες.
 Αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία της υγείς του απεργού πείνας, ο σεβασμός στις προσωπικές αποφάσεις του, η ανάγκη να μη συσσωρεύετε περισσότερη οδύνη στην ήδη ταλαιπωρημένη και πενθούσα οικογένεια του από προηγούμενα επεισόδια και η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos