με γονείς και προέδρους
με γονείς και προέδρους

Τον οικισμό της Νέας Ανατολής και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο αυτοψίας και συζήτησης για  υπάρχοντα προβλήματα.

Σε μια πρώτη συνάντηση που είχε στο χώρο του σχολείου με την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ανατολής, κα. Εμμανουέλα Δασκαλάκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Αποστόλη Παπαδάκη,

τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Μανώλη Γερακιανάκη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κα. Μαρία Κανακάρη  ενημερώθηκε για τα προβλήματα των σχολείων, καθώς και για θέματα της ευρύτερης περιοχής που χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, η ύδρευση, ο περιβάλλων χώρος και το πράσινο ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν, στα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις.

Ο κ. Καλαντζάκης ενημέρωσε από την πλευρά του για τα υπό εκτέλεση έργα στην  Τοπική Κοινότητα Ανατολής, αναφερόμενος στην βαρύτητα που δόθηκε καθ΄ όλο το 2015 προκειμένου να μη χαθούν έργα, αναφέρθηκε  σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έγιναν και παράλληλα, αφού ενημερώθηκε για τις ανάγκες  προγραμμάτισε και πραγματοποίησε εκ νέου επίσκεψη στο σχολείο της Νέας Ανατολής, την επόμενη ημέρα συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνο Λουτσέτη, τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλία Νταραρά, τον υπεύθυνο Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Ιεράπετρας, δρ.Γιώργο Βαρδάκη και την υπεύθυνη Πρασίνου, δρ. Μαρία Βασαρμιδάκη, προκειμένου να προγραμματιστούν παρεμβάσεις για τα υπάρχοντα προβλήματα.

Όπως ανέφερε στη συζήτηση που ακολούθησε μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές παρεμβάσεις καθημερινότητας στην μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα του δήμου Ιεράπετρας, στην Τοπική Κοινότητα της Ανατολής, ενώ στο εξής  αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες. Αναφορικά με τα προβλήματα των σχολικών δομών της περιοχής, η πραγματοποίηση επίσκεψης παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων είχε σαν στόχο την άμεση ενημέρωση με σκοπό τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη αποκατάσταση όσων προβλημάτων παρατηρούνται.

Όπως τόνισε « η καλή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, την πρόεδρο του Πολιτιστικού, την Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων είμαι σίγουρος ότι μπορεί να φέρει τα επιδιωκόμενα θετικά αποτελέσματα, υποστηρίζοντας την προσπάθεια  μας να στηρίξουμε  έτσι και ουσιαστικά με έργα και παρεμβάσεις μια περιοχή που συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της Ιεράπετρας».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos