ΤΑΙΠΕΔ
ΤΑΙΠΕΔ

Η Πρωτοβουλία  για  την  Κατάργηση  του  ΤΑΙΠΕΔ  συγκροτείται πανελλαδικά και κατά τόπους για την επίτευξη, μέσα από κοινωνική κινητοποίηση και νομική στήριξη, του παραπάνω αιτήματος.

Πραγματοποιήθηκε ήδη 19/1/2015, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, συνέντευξη Τύπου από τους φορείς : Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και  Βιωσιμότητας, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Πρωτοβουλία   Πολιτών  για  την  Κατάργηση  του  ΤΑΙΠΕΔ με θέμα : Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ. Επιστροφή στο Κράτος των ήδη μεταβιβασθέντων σε αυτό Δημόσιων Περιουσιακών Στοιχείων πάσης φύσεως. Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε με τον μνημονιακό νόμο 3986/2011, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, και  η κατάργησή του με νόμο πρέπει ν’ αποτελεί την πρώτιστη απόφαση στη διαδικασία κατάργησης των μνημονιακών νόμων μετά τις εκλογές.

Στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μέχρι στιγμής περιέλθει πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, ακόμα δηλ. και εκείνα τα οποία δεν αποτελούν ιδιωτική του περιουσία, αλλά εξυπηρετούν θεμελιώδεις και πάγιους δημόσιους σκοπούς.

Αναφέρονται ενδεικτικά:

Παραλίες-αιγιαλοί :  χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα.

Υγρότοποι-υγροβιότοποι :  εκατοντάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα.

Εκτάσεις γης:  Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, ιδίως σε νησιά και παραλιακές περιοχές.

Το ΤΑΙΠΕΔ ιδρύθηκε με νόμο και με νόμο μπορεί να καταργηθεί.

Στη κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο τον κίνδυνο εκποίησης ακινήτων δημοσίου και στην περιοχή μας καλούμε κάθε Σητειακό και κάθε τοπικό φορέα να συμμετέχει στη πρωτοβουλία. Αμέσως μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση στη Σητεία  όπου πρέπει να διαμορφωθεί και να υπογραφεί το σχετικό αίτημα από ένα ευρύ φάσμα φορέων με απώτερο σκοπό την πολιτική πίεση σε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές για την άμεση κατάργηση του.

Για το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας και στη Σητεία:

Τσιφετάκη Τούλα – Τσαντακης Μανώλης – Σαρίδης Μπάμπης – Παπαδάκης Γιάννης –  Καραμανωλάκης Νίκος – Γαρεφαλάκης Θεοδόσης – Δημητροπουλάκης Πέτρος – Ατζολιδάκης Μανώλης.

Σητεία 23-01-15

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos