Αντώνης Στρατάκης

Νομάρχης Λασιθίου

Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλα τα παιδιά του νομού μας για την εισαγωγή τους στα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας μας. Παρά τις δυσκολίες και τα προσκόμματα η προσπάθειά τους δικαιώθηκε, καθώς, τώα, ανοίγονται νέες προοπτικές για τη ζωή τους.

Στην εποχή μας το ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελεί τον σημαντικότερο παραγωγικό συντελεστή, καθώς, η ενσωματωμένη σε αυτό γνώση, ενισχύει τις παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας.
Με αυτήν την έννοια πιστεύω πως οι σημερινοί σπουδαστές και φοιτητές θα έχουν σημαντική συμβολή στην προσπάθεια της χώρας μας για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό.
Επίσης, ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους ως πολίτες, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά, δίνοντας, έτσι, μια νέα πνοή στο όραμα μιας σύγχρονης Ελλάδας, με ανθρώπινο πρόσωπο, με εμπεδωμένη την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια των παδιών οι γονείς τους υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες. Συμμεριζόμενοι την αγωνία τους πάσχισαν, με αγάπη και υπομονή, να τα στηρίξουν στο δύσκολο αγώνα τους.
Βέβαια, σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία των παιδιών έχουν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νομού μας, καθώς, με ζέση παιδαγωγική, μετέδωσαν την απαραίτητη γνώση στα παιδιά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων.
Όσο για τα παιδιά που δεν κατάφεραν, από ατυχή συγκυρία να εισαχθούν σε κάποο τριτοβάθμιο ίδρυμα, απλά θα τους πούμε να μην απογοητεύονται. Με μεγαλύτερη θέληση και προσπάθεια, θα μπορέσουν και αυτοί να υλοποιήσουν, την επόμενη χρονιά, τους ακαδημαϊκούς στόχους τους.
Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νοού μας, τους σημερινούς σπουδαστές και φοιτητές και αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες του τόπου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos