Από το συλλαλητήριοΣυλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά όλων όσων συμβαίνουν στην παιδεία το τελευταίο χρονικό διάστημα διοργάνωσε την Πέμπτη (26/10), η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιεράπετρας, μετά από έκτακτη συνέλευση όλων των προέδρων των συλλόγων γονέων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, επίσης η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης. Όλοι όσοι μίλησαν αναφέρθηκαν στα πρόσφατα γεγονότα και στις επιπτώσεις που αυτά έχουν στη παιδεία, ζήτησαν αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση, καλυτέρευση των συνθηκών και μιαν σειρά άλλα αιτήματα.

Η συγκέντρωση έγινε στο κέντρο της Ιεράπετρας, δίπλα στο ηρώο των πεσόντων. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες, οι μαθητές διαλύθηκαν ήσυχα.

Το ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει:

Χρόνια τώρα, η εκπαίδευση γίνεται ολοένα “δημόσια και δωρεάν”, με την κρατική υποχρηματοδότηση, τη συνεχή υποβάθμιση, τη χρηματοότηση της από τους χορηγούς, τους γονείς, και τη “τοπική κοινωνία”.

Διεκδικούμε:

  • Ένα ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Υποχρεωτικο Σχολείο που θα ολοκληρώνει την εργασί του χωρίς ανάγκη φροντιστηρίων, που θα διαμορφώνει σταθερές προσωπικότητες για να μπορέσουν τα παιδιά μας να πάρουν τις τυχες τους στα χέρια τους.
  • Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.
  • Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμους εκπαιδευτικούς, καλοπληρωμένους.
  • Επαγγελματικές Σχολές, Δημόσιες και Δωρεάν.
  • Ενιαία Ανώτατη εκπαίδευση, Δημόσια και Δωρεάν.


Ως γονείς επίσης διεκδικούμε την ισότιμη συμμετοχή μας στα όργανα λήψης αποφάσεων για την παιδία. Ακατάλληλο είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα και θα αγωνιστούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς για να το αναμορφώσουμε, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos