ο υπουργός μαζί με τον βουλευτή, περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη
ο υπουργός μαζί με τον βουλευτή, περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα της Υγείας του νομού Λασιθίου

που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κας Π. Πετράκη το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Δερμιτζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Μ. Κλώντζας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι όλων των φορέων υγείας και πολίτες του Λασιθίου.

Ο κ. Α. Ξανθός αναγνώρισε τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Λασιθίου, αλλά και γενικότερα το ΕΣΥ και τόνισε ότι το πρώτο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αυτή τη στιγμή είναι να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας. Έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει παράταση θητείας μέχρι τέλος του 2015 όλου του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ, προκήρυξη νέων θέσεων επικουρικών γιατρών αλλά και μόνιμου νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού και ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης.

Ο κ. Α. Ξανθός τόνισε ότι θα διασφαλιστεί η διευκόλυνση στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες όπως και η κατάργηση του 5ευρου για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί ΚΥΑ από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται η συνυπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών. Προβλέπεται σύντομα η κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή με το οποίο θα ακυρωθούν ορισμένες μνημονιακές ρυθμίσεις που έχουν επιβαρύνει τους πολίτες, όπως το 1 ευρώ ανά συνταγή. ¨οσον αφορά στην αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα φέρει πρόταση στην κατεύθυνση της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, της ενίσχυσης της πρόληψης και της αγωγής υγείας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Α. Ξανθός συναντήθηκε με τον κ. Φαζάκη, Δ/ντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λασιθίου για θέματα οργάνωσης των ΚΟΙΣΠΕ και κανονίστηκε συνάντηση για το θέμα αυτό με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ. Επίσης, έγινε συνάντηση με τον Σύλλογο Δωρητών με θέμα την δημιουργία Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στη Νεάπολη Λασιθίου. Στη συνέχεια ο κ. Α. Ξανθός επισκέφτηκε τη Μονάδα Νεφρού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου όπου συναντήθηκε με τον Σύλλογο Νεφροπαθών και με το προσωπικό για τα προβλήματα της Μονάδας.

Δελτίο Τύπου του Ανδρέα Ξανθού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos