θεματικοί αντιπεριφερειάρχες τουρισμού
από τη συνάντηση στα Καμένα Βούρλα

Την θέληση τους να κάνουν πράξη την Διαπεριφερειακή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού-ανάπτυξη εξέφρασαν οι  αρμόδιοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες απ’ όλη την χώρα στην πρώτη τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας. Η συνάντηση εργασίας έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος Ηλία Σανίδα

παρόντος  του Γεν . Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα που εκπροσώπησε το Υπουργείο. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε το Υπουργείο και ο ΕΟΤ αναλαμβάνουν συντονιστικό ρόλο και θα γίνονται συχνά στις έδρες των Περιφερειών ανάλογες συναντήσεις  Διαπεριφερειακής συνεργασίας. Στην πρώτη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών τουρισμού συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η Διαπεριφερειακή συνεργασία και οι σχετικές δράσεις, η δημιουργία κέντρων περιφερειακής πληροφόρησης, τα μέτρα αντιμετώπισης της μείωσης του εγχώριου τουρισμού, οι προϋποθέσεις για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προτάσεις προγραμμάτων τουριστικής προβολής, προβλήματα υποδομών, θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αξιοποίηση ΕΣΠΑ .

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε : “Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του συναδέλφου από τη Στερεά Ελλάδα, η οποία θα καθιερωθεί και θα επαναλαμβάνεται συχνά σε κάθε Περιφέρεια. Όλες οι Περιφέρειες έχουμε διαφορετικά τουριστικά χαρακτηριστικά, αλλά κοινούς προβληματισμούς και αναπτυξιακούς στόχους. Με συνέργειες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και να αναδείξουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της χώρας μας, αξιοποιώντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια. Πολύ ουσιαστική σε αυτή την προσπάθεια είναι η συνεργασία και ο συντονιστικός ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.”

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos