η ανεξέλεγκτη βόσκηση καταστρέφει καλλιέργειες
η ανεξέλεγκτη βόσκηση καταστρέφει καλλιέργειες

Τη Τετάρτη (10/9/14) αντιπροσωπεία Συλλόγων από το Δ.Δ. Κάτω Χωριού επισκεφθήκαμε τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και είχαμε (άτυπη) συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ Φραγκούλη Μανώλη

καθώς και την υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης κ Κασωτάκη Νεκταρία.

Εκτός των γενικότερων θεμάτων σε σχέση με την κτηνοτροφική δραστηριότητα στην περιοχή μας η συζήτηση, που έγινε σε κλίμα συνεργασίας, επικεντρώθηκε:

  1. Στην καλύτερη προετοιμασία της προσεχούς συνάντησης της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση με τον δήμαρχο κ . Θ. Καλαντζάκη και,
  1. Στο θέμα που προκύπτει κάθε χρόνο με την μετακίνηση στην περιοχή του ΔΔ Αη Γιάννη (θέση Κουτσουνάρι) κτηνοτρόφου απο άλλο νομό ο οποίος, αντίθετα με την δοθείσα άδεια, αφήνει ελεύθερα τα κοπάδια του στην περιοχή του ΔΔ Κάτω Χωριού όπου έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Για το θέμα αυτό όπως και για το γεγονός ότι δεν ζητείται η άδεια του Δήμου για την μετακίνηση, όπως οι διατάξεις του νόμου ορίζουν, αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση προς την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση. Στα πλαίσια αυτά η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και το ΑΤ Ιεράπετρας όπου παρέδωσε και σχετική επιστολή επισυνάπτοντας και τον σχετικό νόμο.

Οι Σύλλογοι της περιοχής δηλώνουμε την απόφαση μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητήσουμε, και θα απαιτήσουμε όπου χρειασθεί, την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos