Οι φυλακές θα γίνουν κοντά στο χωριό

Κουρούνες Μεραμπέλλου

Συνάντηση έγινε τη Παρασκευή (2/5) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Γκλέτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρόεδρος της ΘΕΜΙΣ κατασκευαστική κ. Φιλιότης, ο Δήμαρχος Νεάπολης κ. Νίκος Καστρινάκης και διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση του έργου των νέων φυλακών στις Κουρούνες Νεάπολης όπου μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ότι στο επόμενο Δ.Σ της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική που θα γίνει έως τις 15 Μαΐου θα έχει ληφθεί η σχετική απόφαση ώστε από τις 18 του ίδιου μήνα να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Ο Δήμαρχος Νεάπολης κ. Νίκος Καστρινάκης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι μετά από 5 περίπου χρόνια που το έργο είχε βαλτώσει επιτέλους ξεμπλοκάρει και άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του η οποία θα δώσει λύση και θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη της Ανατολική Κρήτη από την στιγμή που στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα προβλέπεται να μεταφερθούν όχι μόνο οι φυλακές της Νεάπολης αλλά και αυτές της Αλικαρνασσού.

Από το Δήμο Νεάπολης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos