Αρναουτάκης, Piroti, Χατζημαρκάκης, ΣτεφανίδηςΗ έναρξη λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δικτύων και Πληροφοριών αποτέλεσε το επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη συνάντηση που είχαν στις Αρχάνες, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Andrea Pirroti, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης και ο Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, παρουσία του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Κώστα Στεφανίδη.
Όπως είνι γνωστό οι δύο ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον και την έμπρακτη συμπαράσταση τους για την εγκατάσταση και την απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού στην Κρήτη.
Ο ENISA πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ και το προσωπικό του Οργανισμού θα έχει στη διάθεση του όλες τις σύγχρονες υποδομές που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη λειτουργία του. Οι δύο ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ. Στεφανίδη στο χώρο όπου θα τεγάζεται ο Οργανισμός και να διαπιστώσουν από κοντά την προετοιμασία που γίνεται και την ολοκληρωμένη οργάνωση του χώρου. Μάλιστα δήλωσαν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική υποδομή που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες που μπορεί να έχει για να λειτουργήσει εύρυθμα ο νέος Ορανισμός της Ε.Ε.
Τόσο ο κ. Αρναουτάκης, όσο και ο κ. Χατζημαρκάκης κατά την συνάντηση που έγινε στις Αρχάνες, εξέφρασαν στον κ. Pirroti την ικανοποίηση τους για την θετική εξέλιξη και παράλληλα εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους τονίζοντας πως παραμένουν ενεργοί και μόνιμοι υποστηρικτές του νέου Οργανισμού».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos