Συνάντηση Ζερβού, Πλακιωτάκη
από τη συνάντηση στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου

“Εκφράζω την πεποίθηση, ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το Μεραμπέλλο και το Λασίθι γενικότερα. Με την σημερινή συνάντηση επιβεβαιώνεται η άριστη συνεργασία που υπάρχει με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφορικά με μια σειρά ζητήματα, που έχουν τεθεί σε προηγούμενο χρόνο, την εξέλιξη των οποίων παρακολουθούμε συνεχώς”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι (28/9), στο, Δήμο, με τον υπουργό.

Συγκεκριμένα, στην συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ Χαριτάκης, Καστελιανάκης, Βάρδας καθώς και κομματικά στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λασιθίου της Ν.Δ, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την επανασύσταση και λειτουργία του Α/Τ Νεάπολης, την προσπάθεια για την απόκτηση των εγκαταλελειμένων ακινήτων του Δημοσίου (ΕΟΜΜΕΧ / Φρουραρχείο), του τουριστικού ακινήτου του Καλού Χωριού, καθώς και του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ, προκειμένου να διαμορφωθεί και να παραχωρηθεί στην ΑΣΤΕΚ ως χώρος εκπαίδευσης.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του Καταδυτικού Πάρκου Αγίου Νικολάου αναφορικά με τις ενέργειες που θα πρέπει άμεσα ν΄αναληφθούν, καθώς και το ζήτημα της διευθέτησης του χωροταξικού της Μαρίνας.

Ειδική αναφορά υπήρξε , για: το δίκτυο ύδρευσης της Ελούντας, από το νερό του φράγματος Αποσελέμη – ένα έργο που αποτελεί ουσιαστική στήριξη του τουριστικού τομέα της περιοχής – για την απεμπλοκή των μεγάλων επενδύσεων στην χώρα (Πλευρά), για το θέμα του ΒΟΑΚ, καθώς και στο αίτημα για την ανταλλαγή των μετοχών του Δήμου στην «BLUEgr» με το τουριστικό περίπτερο του Αμμουδίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ.Γ. Πλακιωτάκης, μιλώντας για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί στα ζητήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξέφρασε την βούληση του- σε συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς- να υπάρξει άμεση δρομολόγηση τους. Γνωρίζοντας επαρκώς τα θέματα που διαχειριζόμαστε “τρέχουμε”, τόνισε,  με γρήγορους ρυθμούς, τόσο κεντρικά όσο και σε τοπικό επίπεδο, αφού μας ενδιαφέρει η πρόοδος και η ανάπτυξη του τόπου και του νομού, γεγονός που θ΄αποτυπωθεί πολύ σύντομα. 

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos