ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με την διευθύντρια της ΚΔ' εφορίας αρχαιοτήτων Χρύσα Σοφιανού
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με την διευθύντρια της ΚΔ’ εφορίας αρχαιοτήτων Χρύσα Σοφιανού

Εποικοδομητική  χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης 13/5 με την Δ/ντρια της Δ/νσης Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού , ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

«Συζητήσαμε δήλωσε, την προώθηση μιας σειράς ζητημάτων ουσίας για τον Δήμο μας,προκειμένου να θέσουμε από κοινού τις προτεραιότητες για τα σημεία που καλείται να παρέμβει η υπηρεσία, προτάσσοντας την  Σπιναλόγκα !

Επίσης –πρόσθεσε-συζητήσαμε τρόπους για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Καμάρας (περιοχή ΟΤΕ), εξετάζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής  ιδιώτη επενδυτή, ώστε να γίνουν πρόσθετες εργασίες για την αναβάθμιση συνολικά του χώρου που όπως γνωρίζουμε βρίσκεται στον κεντρικό ιστό της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Επιπλέον σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, εξετάστηκαν τρόποι για την ανάδειξη του σπηλαίου που ανακαλύφθηκε κοντά στην περιοχή που φιλοξενούνται τα Γυμνάσια της πόλης,ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα σημείο που μπορούν να επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι, καθώς επίσης και η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής που βρίσκεται η αρχαία Λατώ.

Τέλος συζητήθηκε , όπως έγινε γνωστό, η πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από το Δήμο για την αναμόρφωσητων ζωνών  του  Καλού Χωριού με την αλλαγή κάποιων όρων δόμησης επί τω βελτίω για τους ιδιοκτήτες. Βέβαια όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, η υλοποίηση της πρόταση αυτής, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο εάν υπάρξει θετική εισήγηση από την υπηρεσία, ξεκινάμε ένα θέμα σωστά έχοντας πολλές  πιθανότητες να το επιλύσουμε σε βάθος χρόνου.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos