Συνάντηση Θραψανιώτη με το Σωματείο Εργαζομένων Αθερινόλακκου
οι εργαζόμενοι στον Α.Η.Σ. Αθερινόλακκου με τον βουλευτή

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ  Μανόλης Θραψανιώτης  συναντήθηκε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ. Χατζηνικολάκης Γιώργος (πρόεδρος), Λουμπουνάκης Αντώνης (γραμματέας), Κάππας Κωνσταντίνος (αντιπρόεδρος), Καταπότης Γιώργος (ταμίας) και Βενιάμης Στέφανος (μέλος). Παραβρέθηακν επίσης η Μαρία Βάρδα, γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και ο  Γιώργος Καλλιντέρης, Συντονιστής Νομαριακής Επιτροπής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον και τη λειτουργία του εργοστασίου του Αθερινόλακκου, στην προοπτική της μεγαλης διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και μετέφερε την άποψη του Υπουργείου Ενέργειας η οποία εκφράστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη, στη συνάντησή του με τους εγαζόμενους της ΔΕΗ Κρήτης στο Ηράκλειο, και στην οποία δεν κλήθηκαν οι εργαζόμενοι του Αθερινόλακκου.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι να γίνει η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης, το 2023, το εργοστάσιο θα παραμείνει σε λειτουργία και μετά θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία, ενώ οι θέσεις των εργαζομένων δεν κινδυνεύουν.

Σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού κ. Σταθάκη, παρουσία των εργαζομένων, κανονίστηκε συνάντηση με τον Υπουργό στο τέλος του μήνα.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να είναι σε επαφή για αλληλοενημέρωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos