Συνάντηση με τον Βουλευτή Λασιθίου κο Πλακιωτάκη Ι. είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, με τον οποίο συζήτησαν προβλήματα και θέματα του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και ευρύτερα που απασχολούν τον τόπο. Ανάλογη συνάντηση είχε ο Δήμαρχος και με τον βουλευτή Λασιθίου κο. Μιχ. Καρχιμάκη.

Και με τους δύο βουλευτές έγινε συζήτηση για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, καθώς επίσης για την προώθηση θεμάτων με την συνεργασία και των δύο πλευρών.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν θέματα που έχουν σχέση με:
1. Τον Βόρειο οδικό άξονα
2. Το φράγμα του Τσιμπιστή στο Καθαρό
3. Τα θέματα ίδρυσης νέων τμημάτων ΤΕΙ σε όλο το νομό, καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με την ΑΣΤΕΑΝ, τη στέγαση της και την ανάγκη να προωθήσουμε την ανέγερση νέου Λυκείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, καθώς και την προώθηση ίδρυσης Ανώτατης Σχολής.
4. Τα θέματα του αθλητισμού και ειδικότερα την προώθηση της μελέτης του κλειστού κολυμβητηρίου, την αποπεράτωση του κλειτού γυμναστηρίου Τ10 καθώς και την βελτίωση και συντήρηση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων.
5. Θέματα Πολιτισμού, με επέκταση του Μουσείου Αγίου Νικολάου, οι αναστηλώσεις και η ηλεκτροφώτιση της Σπιναλόγκα, η ενίσχυση του προσωπικού του Μουσείου Αγίου Νικολάου και των αρχαιολογικών χώρων καθώς και οι αναστηλώσεις παλαιών εκκλησιών.
6. Θέματα τουρισμού. Την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
7. Η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τη μαρίνα.
8. Η αξιοποίηση του κτήματος του ΕΟΤ στο Καλό Χωριό.

Για τα θέματα αυτά, καθώς και τα άλλα που θα προκύπτουν θα υπάρχει μια τακτική συνεργασία και με τους δύο βουλευτές για την προώθηση τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos