Κριτσωτάκης, Ροκαδάκης και σύμβουλοι
Κριτσωτάκης, Ροκαδάκης και σύμβουλοι

Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη επισκέφτηκαν τη Πέμπτη το μεσημέρι (2/10) στο γραφείο του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης,

και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Απόλλωνας Φιλιππής, και κ. Μανόλης Βαρδουλάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε ο Δ/ντής της Δ/νσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μανόλης Μαυράκης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, καθώς και θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ( ΟΑΚ ) Α.Ε.

από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

 

Αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης αποτελούμενη από το βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλή της παράταξης Μιχάλη Κριτσωτάκη, τον περιφερειακός σύμβουλο Απόλλωνα Φιλιππή και τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο και στέλεχος της παράταξης Μανόλη Βαρδουλάκη επισκέφτηκαν, χθες Τετάρτη 01.10.2014, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης έθεσαν υπόψη του Γενικού Γραμματέα κ. Ροκαδάκη:

  • Τις απόψεις της παράταξης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιομάζας και ζήτησαν τη μη έγκριση περιβαλλοντικών μελετών για τέτοιες μονάδες, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, τονίζοντας την ασυμβατότητα με τον εγκεκριμένο περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Το αίτημα των φορέων και των κατοίκων της Βιάννου σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της άμμου που προκύπτει από τον καθαρισμό των μικρών λιμανιών της περιοχής και ζήτησαν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η άμμος αντί να εναποτίθεται στη στεριά προκειμένου να δημοπρατηθεί, να επανατοποθετείται στις εκεί παραλίες οι οποίες έχουν “στερέψει από άμμο”.
  • Επανέφεραν το θέμα του δρόμου για τη Μεσσαρά και επισήμαναν ότι επείγει η δημοπράτηση για την ολοκλήρωσή του
  • Επίσης συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του ΟΑΚ ΑΕ, όπως ο ΒΟΑΚ, όπου τονίστηκε από τους εκπροσώπους της παράταξης η αντίθεση τους στο ενδεχόμενο κατασκευής με Συμβάσεις Παραχώρησης ή ΣΔΙΤ και στην τοποθέτηση τυχόν διοδίων.

από τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos