Συνάντηση Μανόλη Θραψανιώτη με Νίκο Τόσκα
Θραψανιώτης, Τόσκας

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε την Τετάρτη 5/4/2017 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα στο Υπουργείο.

Ο Βουλευτής έθεσε τα ζητήματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Λασίθι και ανέπτυξε το αίτημα του πυροσβεστικού σώματος για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας σε Πυροσβεστικό σταθμό Δ τάξης. Οι ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής με τη λειτουργία του αεροδρομίου, του λιμανιού και του σταθμού του Αθερινόλακκου και το μηδαμινό κόστος, επιτρέπουν την αναβάθμιση.

Επίσης ανέπτυξε τα προβλήματα που δημιουργεί η μετάθεση πυροσβεστών από την Ιεράπετρα τόσο επειδή αποδυναμώνουν την υπηρεσία όσο και επειδή δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους πυροσβέστες που μετατίθενται.

Η Ιεράπετρα είναι μια περιοχή υψηλού κινδύνου λόγω του ξηροθερμικού κλίματος, του μεγάλου πευκοδάσους του Σελάκανου και των θερμοκηπίων. Είχε δύο μεγάλες πυρκαγιές πρόσφατα, που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων στο νομό και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στη Νεάπολη.

Ο Υπουργός, σχετικά με το αίτημα για την αναβάθμιση του κλιμακίου Σητείας και μετά από άμεση επικοινωνία  με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, υποσχέθηκε ότι θα το αντιμετώπισε θετικά.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις από την Ιεράπετρα και την υπόλοιπη Κρήτη, αναγνώρισε ότι έγινε υπό πίεση, γιατί έπρεπε να καλυφθούν οι ανάγκες των αεροδρομίων λόγω συμβατικής υποχρέωσης, και ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις μετακινήσεις.

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης ο Υπουργός είπε ότι έγινε ύστερα από πρόταση των υπηρεσιών της αστυνομίας για αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του προσωπικού για τη προστασία του πολίτη, και όποιες πιθανές δυσλειτουργίες εμφανιστούν θα αντιμετωπιστούν στην πορεία.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos