Τομάτες Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας συναντήθηκε το πρωί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της πιστοποίησης, τυποποίησης και της εμπορίας των κρητικών – αγροτικών προϊόντων στην διεθνή αγορά.
 
Ενώ λόγος έγινε και για τα προγράμματα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων από το υποργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου ζήτησε από τον κ. Τσόκα να μεσολαβήσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έτσι ώστε να ανακοινωούν γρηγορότερα τα αποτελέσματα των φακέλων που έχουν κατατεθεί από τις Ενώσεις και τους Συνεταιρισμούς.
 
Να θυμίσουμε ότι οι φάκελοι έχουν κατατεθεί τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2005.
 
Ο κ. Τσόκας ανακοίνωσε ότι σύντομα η Περιφέρεια Κρήτης θα ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων.
 
«Είναι χρήματα που υπάρχουν στο ΠΕΠ της Κρήτης κα θα μπορούμε με ασφάλεια τους επόμενους δυο με τρεις μήνες να ανακοινώσουμε συγκεκριμένες δράσεις που θα βοηθήσουν τα αγροτικά προϊόντα. Όχι μόνο τα αγροτικά προϊόντα αλλά τα προϊόντα της Κρήτης για να ακριβολογώ, στις διεθνείς αγορές» ανέφερε ο κ. Τσόκας.
 
Το θέμα των αποζημιώσεων δεν ετέθη στη συζήτηση.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos