Επιμελητήριο Λασιθίου, η αντιπεριφερειάρχης και στελέχη της περιφέρειας
Επιμελητήριο Λασιθίου, η αντιπεριφερειάρχης και στελέχη της περιφέρειας

Την Παρασκευή 19/12/2014 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη

με τον Θ. Χαριτάκη Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, τον Θ. Τζανόπουλο μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου, τον Ε. Δουλουφάκη Εκτελεστικό Σύμβουλο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Α. Ζερβό και στελέχη της Π.Ε. Λασιθίου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, του τμήματος Αλιείας.

Συζητήθηκε με τους φορείς οι δυνατότητες που υπάρχουν, οι νομικοί περιορισμοί και η αναγκαιότητα να υπάρξει τεκμηριωμένη πρόταση που θα μπορεί στα πλαίσια της νομιμότητας να πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Διευκρινίστηκε στους εκπροσώπους των φορέων η διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί προκειμένου να χαρακτηριστεί μια περιοχή Καταδυτικό Πάρκο.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της απαγόρευσης της αλιείας στην περιοχή «πνιγμένου» του Κόλπου του Μεραμπέλλου προς οριοθέτηση καταδυτικής ζώνης η οποία απαγόρευση δεν αποτελεί δικαιοδοσία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου και μπορεί να επιτευχθεί αφού προηγηθεί κατάθεση ειδικής μελέτης, εισήγηση από αρμόδιους φορείς και τέλος έκδοση Υπουργικής απόφασης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη εξέφρασε την επιθυμία της να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.

από τη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos