Ο Αντώνης Στρατάκης σε συνεδρίαση του Ν.Σ.Συναντήθηκαν τελικά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκιαδά και τον πρεδρο της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργο Γωνιοτάκη οι Νομάρχες Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής, Χανίων Γιώργος Κατσανεβάκης και ο αντινομάρχης Ρεθύμνου Μανώλης Αρχοντάκης όπου συζήτησαν ον τρόπο αποζημίωσης των αγροτών- παραγωγών των πρώιμων κηπευτικών προϊόντων.
 
Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του νησιού Μιχάλης Καρχιμάκης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Μανώλης Σκουλάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
 
Ο κ. Στρατάκης εξέφρασε την ανησυχία του «για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της Ιεράπετρας λόγω των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν τα ευπαθή προϊόντα από την οκταήμερη παραμονή των οχημάτων μεταφοράς στα λιμάνια της Κρήτης θέτοντας ευθέως το ζήτημα της αποζημίωσής τους».
 
Ενώ έθεσε και το ζήτημα της αποζημίωσης και για τα προϊόντα εκείνα που παρέμειναν στα θερμοκήπια, η ποιότητα των οποίων υποβαθμίστηκε καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα φόρτωσης και μεταφοράς.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπολου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos