συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον υπεύθυνο επικοινωνίας & πληροφόρησης του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κο Ι. Λημνιό-Σεκέρη
συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον υπεύθυνο επικοινωνίας & πληροφόρησης του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κο Ι. Λημνιό-Σεκέρη

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη με τον υπεύθυνο επικοινωνίας & πληροφόρησης του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ),

κο Ι. Λημνιό-Σεκέρη. Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Ν. Μουδατσάκης και η προϊσταμένη Π. Παγκάλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εκτενής ενημέρωση των δράσεων του ΔΟΜ καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών για την βελτίωση της συνεργασίας των εμπλεκομένων μελών-φορέων.

Βασική δραστηριότητα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης αποτελεί η εθελοντική επιστροφή και επανένταξη, που προσφέρει ζωτικής σημασίας βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο. Ο ΔΟΜ ξεκίνησε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα το 2010 με την εθελοντική επιστροφή 370 μεταναστών και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πάνω από 25.000 ανθρώπους να επιστρέψουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια καθώς και να επανενταχθούν στην χώρα καταγωγής τους.

Επίσης ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης συμμετείχε ενεργά στην περίθαλψη των μεταναστών που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα τον Νοέμβριο του 2014, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη επιστρέψει ασφαλώς στις χώρες τους.

Τέλος δόθηκε ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια, αφίσες) προκειμένου να τοποθετηθεί στις δημόσιες υπηρεσίες και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες για τα πλεονεκτήματα του προγράμματος.

Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του καινούριου γραφείου του ΔΟΜ στο Ηράκλειο προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή αποτελεσματικής στήριξης των μεταναστών στο νησί.

Η Πελαγία Πετράκη εξέφρασε την υποστήριξη της στις δραστηριότητες του Οργανισμού καθώς και την βεβαιότητα της για την καλή συνεργασία όλων των φορέων του Νομού Λασιθίου καθώς και την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της μετανάστευσης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos