Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ
από τη συνάντηση στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να επιδιώξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι Δήμαρχοι του νομού Λασιθίου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης

αναφορικά με την αναμόρφωση του BOAK, μετά μάλιστα και τις πρόσφατες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και όπως συμπέραναν αδικούν  κατάφωρα και μ΄ένα εντελώς άκομψο τρόπο την προοπτική επέκτασης του οδικού δικτύου στο νομό Λασιθίου, γεγονός που δεν δίνει την δυνατότητα ν΄ αποκτήσει η ευρύτερη περιοχή,  το βασικό αναπτυξιακό έργο που στερείται επί σειρά ετών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός λίγο μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (14/8) στον Δήμο, έκανε γνωστό ότι επιχειρήθηκε μια προσπάθεια ώστε να καταγραφεί η πολιτική βούληση όχι μόνο των αιρετών της αυτοδιοίησης αλλά και των κατοίκων του νομού για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν συμφωνήθηκε η σύνταξη και η αποστολή υπομνήματος στον πρωθυπουργό, από τον οποίο μεταξύ άλλων θα ζητηθεί συνάντηση  προκειμένου να ξεκαρθαριστεί εάν πράγματι η απόφαση για την “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο”, (νέος αυτοκινητόδρομος 142 περίπου χιλ.), είναι τελεσίδικη, ώστε να ληφθούν και από την πλευρά των αιρετών οι ανάλογες αποφάσεις.

Μάλιστα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Ηράκλειο, αναμένεται να κατατεθούν οι απόψεις και οι ενστάσεις των αιρετών αλλά και των συλλογικών φορέων και ενδεχομένως ν΄αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ
Πατεράκη, Πετράκη, Θραψανιώτη, Πλακιωτάκη, ευχαριστούμε για τον δρόμο, διαμαρτυρία κάπου στη Σητεία

“Αντιλαμβανόμαστε – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – ότι σε μια εποχή που τόσα μεγάλα θέματα είναι ανοικτά,  η συνάντηση με τον πρώτο τη τάξει πολίτη της κυβέρνησης, δεν είναι μια απλή υπόθεση, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα είναι καθοριστικό για τους κατοίκους του Λασιθίου, δεδομένου ότι εν τοις πράγμασι αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο συγκρητισμός σταματάει στην Τάρματο και δεν προχωρά στο Ν.Λασιθίου”!

Θεωρούμε τον τόπο μας  υποβαθμισμένο-πρόσθεσε- θεωρούμε ότι από τους κυβερνητικούς παράγοντες το Λασίθι, τοποθετείται στην δεύτερη κατηγορία και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για ν΄αλλάξει αυτή η λογική.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα αλλά και η στάση των αυτοδιοικητικών κατά την διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα καταδεικνύουν στο εξής ξεκάθαρα ότι οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν να τους αποδωθούν τα στοιχειώδη από το κεντρικό κράτος.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας, Οροπεδίου Λασιθίου κ.κ. Αντ. Ζερβός, Θεοδ. Καλαντζάκης, Θ. Πατεράκης, Γ. Στεφανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Π.Σ κ. Μ.Κλώντζας, οι πρόεδροι του Ε.Β.Ε Λασιθίου και Εργατικού Κέντρου κ.κ. Θ. Χαριτάκης, Μ. Πεπόνης, καθώς και οι βουλευτές Μ.Θραψανιώτης (Συριζα), Μ. Συντιχάκης (Κ.Κ.Ε).

Γραπτά μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι βουλευτές Γ. Πλακιωτάκης, Β. Κεγκέρογλου, Σπ. Δανέλλης.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos