Βασιλάκης, Στρατάκης, Σολιδάκης

Από τη συνάντηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης συναντήθηκε στο γραφείο του με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Λασιθίου Σολιδάκη Κωνσταντίνο και Βασιλάκη Γεώργιο παρουσία του Αντινομάρχη Θεόδωρου Πατεράκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Νομού, τα οποία, σύμφωνα με τους Διευθυντές, αποτελούν, πράγματι, μια σημαντική παράμετρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο Νομάρχης παρέδωσε στους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το βιβλίο με τίτλο «Μαθήματα Αιολικής Ενέργειας και Ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων» η έκδοση του οποίου έγινε με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί καρπό του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg IIIC North- Regional Wind Technology and Knowledge- Transfer Strategies, στο οποίο συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και αφορούσε τη διάδοση της αιολικής ενέργειας.
Όπως τόνισε ο Νομάρχης ο νομός Λασιθίου βρίσκεται στην πρωτοπορία σε ότι αφορά τη χρήση αιολικής ενέργειας, όχι μόνον σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και σε επίπεδο χώρας, αυξάνοντας διαρκώς την παραγωγή ρεύματος στο συνολικό ενεργειακό ισοζύγιο του νομού. Με αυτήν την έννοια το βιβλίο δεν αποτελεί απλά μια ανέξοδη οικολογική ευαισθησία, αλλά εντάσσεται στην όλη προσπάθεια που καταβάλουμε για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών μας παρεμβάσεων και των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Στόχος είναι η διανομή του βιβλίου σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του νομού, έτσι ώστε να ενταχθεί στα περιβαλλοντικά προγράμματα εκπαίδευσης.
Οι κ.κ. Βασιλάκης και Σολιδάκης ευχαρίστησαν τον Νομάρχη για την πρωτοβουλία του και διαβεβαίωσαν ότι θα το εντάξουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς για όλους τους φορείς αποτελεί ζητούμενο η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος και των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos