θέματα δήμου Αγίου Νικολάου συζητήθηκαν στη σύσκεψη
θέματα δήμου Αγίου Νικολάου συζητήθηκαν στη σύσκεψη

Σε συνέχεια των συσκέψεων που πραγματοποιούνται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ( ΟΑΚ ) ΑΕ με τους Δήμους της Κρήτης ,πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση συνεργασίας για έργα ( συγκοινωνιακά, υδραυλικά, χωροταξιακά)

που αφορούν τον Δήμο Αγίου Νικολάου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Προέδρου του Οργανισμού κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετείχαν ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η Αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου κα Αφροδίτη Κωστάκη-Βαρκαράκη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Καλού Χωριού κ. Μιχάλης Μανδουράρης, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Λευτέρης Κοπάσης και ο Δ/ντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού κ. Γιώργος Αγαπάκης, ο μελετητής του ΒΟΑΚ κ. Θανάσης Γεωργίου, ο κ. Μανόλης Δολαψάκης ( Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚ), ο Ειδικός Σύμβουλος Γρ. Προϊσταμένης Αρχής κ. Μανούσος Καρκάνης, καθώς και οι κκ. Μανόλης Καβουσανός και Μιχάλης Κλώντζας κάτοικοι Καλού Χωριού (εκ μέρους της εκλεγμένης Επιτροπής από την Γενική Συνέλευση του Καλού Χωριού, για τον ΒΟΑΚ).

Σε ότι αφορά τα συγκοινωνιακά έργα συζητήθηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου «Άγ. Νικόλαος – Καλό Χωριό» και η προώθηση για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών για την πληρωμή των απεντάξεων στον συνδετήριο δρόμο του Καλού Χωριού.

«Το αργότερα μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα «Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό» του Βόρειου Οδικού Άξονα, ένα πολύ μεγάλο έργο για τα δεδομένα της Κρήτης» υπογράμμισε ο κ. Ροκαδάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης. «Είναι μια ουσιώδης παρέμβαση στο τμήμα του ΒΟΑΚ που θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα και τώρα κτίζονται οι βάσεις για να δημιουργηθεί ένα εξίσου μεγάλο έργο στη συνέχεια του Καλού Χωριού προς την Ανατολική Κρήτη με την μελέτη οδικής ασφάλειας που συζητάμε να προχωρήσουμε».

Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της μελέτης «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» παρουσία του μελετητή της μελέτης του έργου «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή», όπου διατυπώθηκαν κάποιοι προβληματισμοί τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από άλλους παρισταμένους σε σχέση με το θέμα των περιβαλλοντικών όρων που είναι υπό έγκριση, όπου είχαν στο παρελθόν εκφραστεί έντονες διαφωνίες και δυσαρέσκειες από την πλευρά των κατοίκων και γενικότερα των φορέων της περιοχής.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν υποβλήθηκαν στον μελετητή , και εκείνος με την προτροπή και της υπηρεσίας ανέλαβε να υπολογίσει τα συγκριτικά στοιχεία και στη συνέχεια να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και τι όχι, ούτως ώστε να προχωρήσει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και στη συνέχεια η μελέτη.

Το θέμα της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου Εθνικού δρόμου που περνάει μέσα από το Καλό Χωριό ήταν επίσης ένα από τα θέματα που αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης το οποίο ο Οργανισμός όπως επισημάνθηκε, θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει μέσα στα πλαίσια της μελέτης που ήδη υπάρχει.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου Αγ. Νικολάου , όπως το θέμα της μαρίνας του Αγ. Νικολάου, και το θέμα μιας προγραμματικής σύμβασης που αφορά την μετατόπιση των δικτύων του συνδετήριου δρόμου του Καλού Χωριού, θέμα που έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos