Περιφερειάρχης με εκπροσώπους αγροτών

Από τη συνάντηση

Εκπρόσωποι των αγροτών Ηρακλείου και Λασιθίου συναντήθηκαν τη Τρίτη (6/5) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Γενικό Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα παρουσία του Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γεωργέλου για τα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως
Προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα δήλωσε ο κ. Τσόκας και πρόσθεσε ότι κάναμε μια συζήτηση για το αν προκύψουν προβλήματα πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σε επιφυλακή. Υπάρχει συνεργασία με τους αγρότες και θεωρώ ότι θα μπορέσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό να το αντιμετωπίσουμε ανέφερε ο κ. Τσόκας.

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα:
Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με τους αγρότες του Νομού Ηρακλείου και Λασιθίου και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από την απεργία των Δημοσίας Χρήσεως φορτηγών. Έχει ξεκινήσει μια απεργία από τους ιδιοκτήτες των Δ.Χ. η οποία όπως ξέρετε επηρεάζει και την Κρήτη ως προς την μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων. Κάναμε λοιπόν αυτήν την συνάντηση, προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα, έχουν ξεφορτωθεί αυτά που φορτώθηκαν χθες, σήμερα θα φορτωθούν πάλι, και κάναμε μια συζήτηση για το αν προκύψουν προβλήματα πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σε επιφυλακή, βλέπουμε, συνεργασία με τους αγρότες υπάρχει, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό να το αντιμετωπίσουμε με δικά μας μέσα και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αρκετό χρόνο ώστε να λήξει και η απεργία και να πάνε όλα κατ΄ ευχήν.

Ερ. Όταν λέτε δικά μας μέσα, τι ακριβώς εννοείτε ?
Απ. Οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν ως προς την μεταφορά με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Με το ΙΧ.. Δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει. Είναι δικό του μέσον, είναι του παραγωγού, μπορεί κάλλιστα να μεταφέρει τα προϊόντα του. Δεν είναι κάτι που αντίκειται εξάλλου και στην απεργία τους. Από κει και πέρα όμως δεν καλύπτεται όλη η παραγωγή δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί όλη η παραγωγή. Κοιτάμε λοιπόν να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες που πιθανόν να έχουν οι αγρότες στο εισόδημά τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos