Συνάντηση με την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ είχε τη Τρίτη (7/6) ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, όπου και συζητήθηκε η πορεία του έργου «Κατασκευή 2ου κλάδου της Εθνικής Οδού από τις Γούρνες μέχρι το ΚΤΕΟ
Όπως ανέφερε ο Γ.Γ, σημαντική υποχρέωση των εργοληπτών είναι να παραδοθεί το έργο τέλος Νοεμβρίου του 2005. Γίνεται όμως μια προσπάθεια να παραδοθεί ένα μεγάλο κομμάτι πριν ώστε να εξασφαλιστεί ταχύτερη και ασφαλέστερη διέλευση.
Είχαμε πει τον Απρίλιο, επεσήμανε, ότι τέλος Ιουνίου θα παραδοθεί περίπου 80% του έργου, 6,5 χλμ από τα 7.800 χλμ. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καθυστέρηση της τάξεως των 15 ημερών, οπότε περίπου στα μέσα Ιουλίου, κάπως έτσι διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα, θα έχουμε την παράδοση του έργου.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γ.Γ στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης έχουν ως εξής:
Είχα μία συνάντηση σήμερα με την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, όπου συζητήθηκε το έργο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, το κομμάτι του δρόμου μέχρι το ΚΤΕΟ. Θέλω να επισημάνω ότι σημαντική υποχρέωση των εργοληπτών είναι να παραδοθεί το έργο τέλος Νοεμβρίου του 2005. Από την πλευρά μας γίνεται μια προσπάθεια να παραδοθεί ένα μεγάλο κομμάτι πριν ώστε να εξασφαλίσουμε ταχύτερη και ασφαλέστερη διέλευση. Έτσι λοιπόν είχαμε πει τον Απρίλιο ότι τέλος Ιουνίου θα παραδοθεί περίπου 80% του έργου, 6,5 χλμ από τα 7.800 χλμ. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καθυστέρηση της τάξεως των 15 ημερών, οπότε περίπου στα μέσα Ιουλίου, κάπως έτσι διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα, θα έχουμε την παράδοση του έργου. Να θυμίσω όμως, επειδή παρουσιάστηκαν κάποια δημοσιεύματα, ότι είχαμε πει ότι το έργο θα παραδοθεί τέλος Ιουνίου και όχι τέλος Μαΐου. ¶ρα η καθυστέρηση θα της τάξεως μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ είμαστε και προσπαθούμε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα και δεν είναι μόνο ο αγωγός.
 
Ε: Πράγματι τον ξέχασαν τον αγωγό;
Απ: Υπάρχει μία αλληλογραφία από πέρυσι. Πώς ξεχνάς κάτι για το οποίο έχεις αλληλογραφία από τον Οκτώβριο;
 
Ερ: Γιατί υπάρχει λοιπόν καθυστέρηση;
Απ: Δεν είναι μόνο ο αγωγός. Αυτό είναι ένα κομμάτι. Είναι ένα δύσκολο έργο, όπου παρουσιάζονται και κάποια τεχνικά θέματα. Από κει και πέρα, πιστεύω ότι αρχές Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι. Μένει όμως η διαγράμμιση, η οποία δεν είναι απλή καθώς υπάρχουν δύο ασφαλτοτάπητες. Είναι ένα έργο αρκετά καλό που πρέπει να το προσέξουμε. Το ζητούμενο δεν είναι οι δέκα μέρες αλλά το να κάνουμε ένα έργο που πρέπει να το κάνουμε. ¶λλωστε το έχουμε πει πολλές φορές ότι τα δημόσια έργα προκαλούν κάποια ενόχληση. Αυτό το γνωρίζουμε. Αν η όλη ιστορία είναι αυτές οι 15 μέρες, ας το αφήσουμε να τρέξει μέχρι το Νοέμβριο, οπότε και θα μας παραδοθεί το έργο, να είμαστε ήσυχοι και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα.
 
Ερ: Το έργο που έχει παραδοθεί μέχρι τώρα είναι αρτιμελές, έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε μέχρι τώρα;
Απ: Αυτό που έχει παραδοθεί και κυκλοφορείται μέχρι σήμερα είναι αρτιμελέστατο. Αυτή τη στιγμή έχει παραδοθεί η μία πλευρά του δρόμου. Είναι διπλής κατεύθυνσης χωρίς διάζωμα στη μέση. Με λίγα λόγια, γίνονται όλες οι προσπάθειες και από την πλευρά της ΔΕΥΑΗ, για την προμήθεια των αγωγών. Αν παραδοθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, που πιστεύω ότι θα παραδοθούν, τότε μπορούμε να λέμε ότι μέσα Ιουλίου θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos