Η Διοικούσα με Βουλευτές

Από τη συνάντηση

Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για το Εθνικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη (23/4) στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ συνάντηση της Δ.Ε. του τμήματος με τους Βουλευτές Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να γνωστοποιηθούν για ακόμη μια φορά οι παρατηρήσεις- ενστάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ επί του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξη, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτή την κορυφαία αναπτυξιακή διαδικασία. Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Αν. Κρήτης: κ.κ. Μ. Μπαντουβάς, Λ. Αυγενάκης, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Στρατάκης, Β. Σκουλάς, Μ. Σκραφνάκη, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης «Σύμφωνα με το νόμο περί χωροταξίας, το γενικό αυτό πλαίσιο είναι το εθνικό χωροταξικό και συνιστά την κορωνίδα του εθνικού σχεδιασμού. Είναι ουσιαστικά ο καταστατικός χάρτης για την ανάπτυξη της χώρας με χρονικό ορίζοντα 15ετίας».

Συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης είναι ότι πρόκειται για το κορυφαίο αναπτυξιακό θέμα που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και αυτό απέδειξε άλλωστε η ομόφωνη απόφαση όλων των βουλευτών να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά με την επιστημονική κοινότητα και ειδικότερα το ΤΕΕ/ΤΑΚ προκειμένου το σχέδιο αυτό να δίνει πραγματικά όραμα για το επόμενο διάστημα. Όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στη λογική του «δίπολου ανάπτυξης» Ηράκλειο- Χανιά και επεσήμαναν τις ελλείψεις ( χωροθέτηση διεθνούς αεροδρομίου, προστασία του περιβάλλοντος, συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων) που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχέδιο εις βάρος της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης. Τέλος, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι τα επόμενα βήματα, τα οποία θα πρέπει να είναι άμεσα (πριν την ψήφιση του νόμου) θα πρέπει να είναι από κοινού και με τους 4 Νομούς της Κρήτης.

Επειδή πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, όπως και για κάθε Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο ως ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας , οφείλει να προωθήσει όλα εκείνα που ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας. Για το λόγο αυτό το ΤΕΕ/ΤΑΚ γνωστοποιεί ότι ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ παρουσία των βουλευτών αλλά και του Γ. Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, μια συνάντηση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή και από όλους τους παρευρισκομένους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos