Αρναουτάκης με νέες και νέους

Από τη συνάντηση

Τη συνεδρίαση της Μεσογειακής Επιτροπής Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που πραγματοποιείται στην Κρήτη στις 15 κι 16 Δεκεμβρίου, χαιρέτισε κατά την έναρξη των εργασιών της ο Ευρωβουλευτής του Πα.Σο.Κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Καλωσορίζοντας στην Κρήτη τους νέους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι “είναι πολύ σημαντικό που όλοι εσείς, οι νέοι εκπρόσωποι και οι νέοι ηγέτες από τη Μεσόγειο θα συζητήσετε τις επόμενες δύο ημέρες ζητήματα που σας ανησυχούν.

Θα ανταλλάξετε θέσεις και απόψεις παρουσιάζοντας το όραμά σας για το μέλλον της περιοχής, ένα μέλλον που όλοι θέλουμε να είναι ειρηνικό, ευήμερο και δίκαιο για όλους τους λαούς και τους πολίτες.”

Επισήμανε ακόμη ότι “η Μεσόγειος είναι η κοιτίδα πολλών πολιτισμών και πληθυσμών. Μια θάλασσα στρατηγικής σημασίας, το «κέντρο της γης» όπως λέει και η ονομασία της. Η ποικιλομορφία, η κινητικότητα και ο πολιτισμικός πλούτος αποτελούν την δύναμη της περιοχής. Ο πόλεμος και οι συγκρούσεις αποτελούν την καταστροφή της. Εσείς, οι νέοι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες ενάντια σε αυτήν την καταστροφή. Η νεολαία και οι γυναίκες ρέπει να είναι πρωταγωνιστές σε αυτή τη διαδικασία”.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη διαδικασία ολοκλήρωσης και ανάπτυξης των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη διαφάλιση των ενεργειακών πόρων καθώς και στο καίριο ζήτημα επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι “η Ευρωμεσογειακή συνεργασία, η γνωστή και ως «Διαδικασία της Βαρκελώνης», της οποίας οι στόχοι δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί πρέπει να είναι στι προτεραιότητές μας”.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Αρναουτάκης, προέτρεψε τους νέους συνέδρους αναφέροντας “περιμένουμε πολλά από εσάς. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, για να σας υποστηρίξουμε, για να σας ακούσουμε. Ελπίζω ότι θα γίνει μια πολύ καλή συνεδρίαση τις ημέρες αυτές και ελπίζω επίσης να απολαύσετε την παραμονή σας στην Κρήτη όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos