Πρυτανεία με την αντιπροσωπεία του Δήμου

Από τη συνάντηση

Συνάντηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε τη Πέμπτη (4/9) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, κατά την οποία παρουσιάστηκε η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο Νομό Λασιθίου με τίτλο: Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Κρήτης (Business School of Crete).

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης παραβρέθηκε ο Πρύτανης Παλλήκαρης Ιωάννης, ο Αντιπρύτανης Πετράκης Εμμανουήλ και ο Αντιπρύτανης Κιτσόπουλος θεοφάνης. Μαζί με τον Δήμαρχο ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων ΑΕΙ & ΤΕΙ καθηγητής κ. Βούλγαρης Νίκος και ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής κ. Καβουσανός Εμμανουήλ.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε καταρχήν στο στόχο της επίσκεψης και ακολούθως ο κ. Καβουσανός παρουσίασε συνοπτικά τη μελέτη στην Πρυτανεία. Αναφέρθηκε στη σημασία της Σχολής σε σχέση με την οικονομία της Κρήτης, στις αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού, στο περιεχόμενο των σπουδών και σε διάφορα άλλα ακαδημαϊκά θέματα.
Ακολούθησε πλούσιος διάλογος στον οποίο αναφέρθηκαν τόσο η σημασία της Σχολής όσο και οι πρωτοβουλίες του Δήμου ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία κοινωνική και πολιτική στήριξη.
Ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις οι οποίοι είδαν θετικά την πρόταση αναφέρθηκαν σε γενικότερα θέματα της παιδείας καθώς και στα διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια ο κ. Πρύτανης ανέφερε ότι η Πρυτανεία θα επεξεργαστεί περαιτέρω την πρόταση ώστε να υπάρχει μια καθαρή και συγκροτημένη άποψη για τη δυνατότητα ένταξης της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos