Γιάννης Πλακιωτάκης

Βουλευτής Λασιθίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη είχαν στην Αθήνα ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλς Πεπόνης. Αντικείμενο της συνάντησης, αιτήματα του Εργατικού Κέντρου που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Πρώτο θέμα, η πορεία για την ανάθεση της μελέτης δημιουργίας πολυιατρείου του ΙΚΑ στον ¶γιο Νικόλαο. Όπως είπε ο Υπουργός μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 11 συνολικά προσφορές. Έως το τέλος του 2007 θα έχει ολοκληρωθεί η εργασία και θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.
Ένα ακόμη αίτημα είναι η ίδρυση τμήματος Τεχνικής Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας στο Νομό Λασιθίου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβλεφθεί σε σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Ένα χρόνιο επίσης αίτημα είναι η απουσία Επιτροπής Συντάξεων στο Λασίθι, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων αλλά και την επιμήκυνση του χρόνου αναμονής. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που εντοπίζονται στην απουσία επαρκούς και εξειδικευμένου προσωπικού, θα αναζητηθεί μια προσωπική λύση έως τη νόμιμη διευθέτηση σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Βαρθολομαίο.
Ακόμα συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως ο προγραμματισμός κατασκευής νέων Εργατικών Κατοικιών στο Νομό, η ανακαίνιση των παλαιών κατοικιών στον ¶γιο Νικόλαο αλλά και η ανακαίνιση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.
Τέλος γνωστοποιήθηκε το αίτημα για την ανέγερση από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ενός βρεφονηπικού σταθμού στον ¶γιο Νικόλαο για την οποία θα χρειαστεί και η συνεργασία με τον Δήμο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης οικοπέδου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos