εγκατάσταση τεχνητών νεφρών
εγκατάσταση τεχνητών νεφρών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, (8/9), συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου με το Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του νομού κ. Μ. Μακρονικολάκη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού   κ. Γ. Μαυρικάκης, ο νεφρολόγος κ. Α. Ζουριδάκης και η προϊσταμένη της Μονάδας κ. Πηγή Βεληβασάκη.

Τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν διεξοδικώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς κατά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων, της ελλιπούς συντηρήσεως του χώρου και του εξοπλισμού και της καταχρηστικής, λόγω αναγκών, χρήσεως των μηχανημάτων.

Είναι γνωστό ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Ν. Λασιθίου, πρωτοτυπώντας πανελληνίως, λειτουργεί εκτός του κτιρίου του Νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των αιμοκαθαριζομένων. Φιλοξενείται σε αίθουσα του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων και γι΄αυτό η μέριμνα συντηρήσεως των χώρων της είναι πλημμελής ή μάλλον ανύπαρκτη.

Για το Θεραπευτήριο είμαστε ξένοι! Για το Νοσοκομείο είμαστε μακριά!

Οι ελλείψεις υλικών, προσωπικού, διοικητικής μέριμνας, που αντιμετωπίζουμε προσιδιάζουν μόνο σε συστήματα υγείας υπανάπτυκτων κοινωνιών.

Εάν η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται σε ένα τόπο, προσδιορίζει το βαθμό πολιτισμού μιας κοινωνίας, στο Λασίθι και ειδικότερα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχουμε παταγωδώς αποτύχει.

Ζητήθηκε από το Διοικητή :

Α)να υπάρξουν άμεσες, ουσιώδεις παρεμβάσεις, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των αιμοκαθαριζομένων, λαμβανομένων υπόψη της μονιμότητας της σχέσεώς μας με το Νοσοκομείο και της επικινδυνότητας των συνθηκών που επικρατούν σήμερα, για τη ζωή μας.

Β) να δρομολογηθούν αμέσως οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά της Μονάδας σε χώρο ΕΝΤΟΣ του Νοσοκομείου. ( Ο πρώτος όροφος που κενώθηκε πρόσφατα, διαμορφούμενος κατάλληλα και εξοπλιζόμενος με νέα μηχανήματα, είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τις σχετικές ανάγκες).

Γ) να υπάρξει καλύτερη και συχνότερη επικοινωνία Διοικήσεως και Συλλόγου, με στόχο την ταχεία παραγωγή αποτελεσμάτων και την αξιολόγηση κάθε επιμέρους προσπάθειας που θα καταβάλλεται.

Για όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. θα ζητήσει τη συνδρομή της κοινωνίας και των οργανωμένων εκπροσώπων της, ενημερώνοντας τους σχετικά, ώστε να πάψει να υφίσταται το σημερινό άγος, που εκθέτει πολλούς, για παραλείψεις και εσφαλμένες ενέργειες δεκαετιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos