Γιώργος Χατζημαρκάκης

Ευρωβουλευτής FDP

Με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκε και η εξέλιξη του θέματος της μεταφοράς και της τοποθέτησης στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στραβούργο, του γλυπτού «Η αρπαγή της Ευρώπης» που φιλοτεχνούν οι γλύπτες Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης από τον Άγιο Νικόλαο.
Ο κ. Χατζημαρκάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά και η τοποθέτηση του γλυπτού στο Στρασβούργο.

Ήδη ο ευρωβουλευτής έχει έλθει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της υπόθεσης κ. Δ. Τενεζάκη, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι το υπόβαθρο για την τοποθέτηση θα είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005, ημερομηνία που έχει κριθεί ως καταλληλότερη για την μεταφορά και τοποθέτηση του γλυπτού.

Από την πλευρά του ο κ. Τσόκας επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να συνδράμει στην μεταφορά του γλυπτού στην Ευρώπη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos