νοσοκομειο Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το 13ο Μετεκπαιδευτικό Συνεδρίο Κλινικής Ογκολογίας στο ξενοδοχείο CRETA MARIS στο Λιμάνι Χερσονήσου, που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Κύριο θέμα, η πρόοδος που έχει συντελεστεί από πέρυσι στον αγώνα για τη θεραπεία από τον καρκίνο, τα νέα φάρμακα και οι νέοι μέθοδοι θεραπείας, μέσα από τα αποτελέσματα εκατό εργασιών.
Στη συνέντευξη τύπου ο καθηγητής Κλινικής Ογκολογίας κ. Βασίλης Γεωργούλιας είπε ότι «τα νέα φάρμακα και οι νέοι μέθοδοι θεραπείας έχουν δώσει τεράστια και ουσιαστική ελπίδα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους».
 
Η καθηγήτρια της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Μαρία Καλμαντή ανέφερε «ότι χάρις στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πρόωρη διάγνωση, η επιβίωση των παιδιών έχει ξεπεράσει το ποσοστό του 90 %».
 
Για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακτινοθεραπευτικής Εταιρίας κ. Παντελάκο οι νέες μέθοδοι ακτινοθεραπείας κυρίως για τους όγκους του μαστού και του προστάτη δεν έχουν μόνο ως στόχο την επιβίωση αλλά και την ποιότητα ζωής του ασθενούς.
 
Αύριο θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της χρήσης του κρυπτικού εμβολίου που δοκιμάζεται εδώ και τρία χρόνια στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos