ΑμπέλιαΤην Πέμπτη 20 Ιουλίου Θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα η Ιδρυτική Συνέλευση της Ένωσης Νέων Αγροτών Λασιθίου (Ε.Ν.Α.Λ.). Η συνέλευση θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Ιεράπετρας στις 8 το απόγευμα. Η παρουσία του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Λεωνίδα Πολυμενάκου δείχνει σίγουρα την ιδιαίτερη σημασία που έχει για όλη την Ελλάδα η ίδρυση της πρώτης στην Κρήτη, Ένωσης Νέων Αγροτών .
 
 
Στόχοι που θα προσπαθήσει να πετύχει η Ε.Ν.Α.Λ. μέσα από την λειτουργία της είναι:
1) Η οργάνωση και καθοδήγηση των νέων αγροτών ρος την επίτευξη βελτίωσης της οικονομικής τους κατάστασης και των συνθηκών διαβίωσης τους.
2) Η ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη πρωτότυπων καλλιεργειών με δυνατότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα
3) Η ανάπτυξη συεργασίας και αλληλεγγύης των μελών της με τους άλλους αγρότες της περιοχής της.
4) Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων της περιοχής.
5) Η καλλιέργεια του πνεύματος ανάπτυξης ομαδικών δρστηριοτήτων των αγροτών (ομάδες παραγωγών , συνεταιρισμοί , διεπαγγελματικές οργανώσεις)
 
Ενημέρωση – Εκπαίδευση — Μελέτη – Συνεργασία είναι λέξεις που δημιουργούν το μονοπάτι που καλείται να βαδίσει κάθε νέος αγρότης με την συμμετοχή του στην Ε.Ν.Α.Λ. για την επίτευξη των στόχων μας .
 
Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι σκοπός της Ε.Ν.Α.Λ. είναι η διεκδίκηση , προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των νέων αγροτών -μελών της , αλλά και όλων των αγροτών γενικότερα χωρίς να υποκαθιστά τις άλλες Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Περιφέρειας της.
 
Καλούμε λοιπόν όλους τους νέους αγρότες του νομού Λασιθίου να συμμετάσχουν στην κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.
 
Ένωση Νέων Αγροτών Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos