Από τα σχέδια της εταιρείαςΗ πρώτη απόπειρα ενημέρωσης της κοινής γνώμης όλης της χώρας, για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, (21/11) από εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων της Κρήτης. Στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκαν, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου Αντώνης Ανηψητάκης, ο πρόεδρος της Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας Νίκος Κυφωνίδης, ο Αριστείδης Παπαδάκης πρόεδρος της Οικολογικής παρέμβασης Ηρακλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιτάνου Μανόλης Τσαντάκης, ο Θεοδόσης Γαρεφαλάκης συντονιστής των οικολογικών ομάδων Σητείας και ο δικηγόρος Φειδίας Κοντεμενιώτης, συντάκτης της έκθεσης για την επένδυση.

Όσοι συμμετείχαν στη συνέντευξη, αναφέρθηκαν στο όλο εγχείρημα το οποίο πάει πίσω σχεδόν 15 χρόνια, αλλά και στον τόπο όπου προτίθεται να υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο, μια περιοχή Natura 2000, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η οποία μέχρι στιγμής ευτυχώς έχει μείνει ανέγγιχτη.
Όπως είπε ο Αντώνης Ανηψητάκης οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και χρόνια ακούν για μεγαλεπήβολα σχέδια, ενώ λίγο κοντύτερα στη Σητεία υπάρχει η «νεότερη νεκρόπολη της περιοχής», δηλαδή ότι έχει απομείνει από τον οικισμό Διόνυσο του Τροχανά στον Ανάλουκα.
Ο Δικηγόρος Φειδίας Κοντεμενιώτης εξήγησε κάποια σημεία της έκθεσης του, δηλ. τι είναι η πρώην Loyalward Ltd και νυν Minoan Group Plc, γιατί κατά την άποψη του η έκταση δεν έχει μεταβιβαστεί νομίμως από τη Μονή Τοπλού στο Ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή κ.α…
Ερωτήσεις εκτός από τους δημοσιογράφους των εφημερίδων, ερωτήματα απηύθηναν και παριστάμενοι στη συνέντευξη όπως ο Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας Νίκος Διαλυνάς. Ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν.

Όμως, παρά το μέγεθος του θέματος, δυστυχώς, οι δημοσιογράφοι των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε., δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για να θέσουν τα κατάλληλα ερωτήματα και να λάβουν τις απαντήσεις. Παρά τα 15 και παραπάνω χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας στη Κρήτη, απ’ ότι φαίνεται η, θεωρητικά, μεγαλύτερη επένδυση μετά το αεροδρόμιο των Σπάτων στην Ελλάδα, δεν έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του νησιού για να προκαλέσει κεντρικό ενδιαφέρον. Απομένει να δούμε τον απόηχο της πρώτης αυτής προσπάθειας του οικολογικού κινήματος της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης μερικά από τα θέματα που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς τόσο στον 104.4 Fm όσο και στο site μας για το θέμα:

Συνέντευξη στην Αθήνα για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο
Ανακοίνωση του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή
Η έκθεση Κοντεμενιώτη για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο
Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου: συνεδρίαση για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο
Αναβολή εκδίκασης για Minoan Group Plc
Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το Κάβο Σίδερο
Ερώτηση Δραγασάκη για επένδυση στο Κάβο Σίδερο
Ενημέρωση από την Loyalward
Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη Σητεία

Μπορείτε να δείτε όλες μας τις δημοσιεύσεις για το θέμα εάν ψάξετα στο site, με λέξη κλειδί όπως πχ. Loyalward.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης της εταιρείας παρά τον θόρυβο των τελευταίων μηνών.

Print Friendly, PDF & Email
Γκράντες Bay

Από τα σχέδια

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Κρήτης και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, έχουν την τιμή να σας καλέσουν σε συνέντευξη τύπου που θα δώσουν την Τετάρτη 21-11-2007 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το πολύπλευρο σκάνδαλο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Κάβο Σίδερο της Μονής Τοπλού.

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos