στο γραφείο του δημάρχου Σητείας
στο γραφείο του δημάρχου Σητείας

Την Τέταρτη 22 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας συνάντηση εργασίας του Προέδρους του Επιμελητηρίου Λασιθίου κου Χαριτάκη με τον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη

στο πλαίσιο δράσεων συνεργασίας που προωθεί και αναπτύσσει το Επιμελητήριο με τοπικούς φορείς του Νομού Λασιθίου.

Συζητήθηκαν θέματα κοινών δράσεων στον τομέα της τουριστικής προβολής του νομού στο εξωτερικό, κοινής συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού, δράσεις προώθησης του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικός, καταδυτικός, κρουαζιέρας) αλλά και γενικότερης συνεργασίας των δυο φορέων για την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων σε θέματα υποδομών στην περιοχή της Σητείας όπως για παράδειγμα στο ΒΟΑΚ, το Λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Ακολούθησαν συναντήσεις του κ. Χαριτάκη με εκπροσώπους επιχειρηματικών και εκπαιδευτικών φορέων και πιο συγκεκριμένα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Φραγκιαδάκη, με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κα. Νικητάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας κο. Καλαμπόκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας κο. Κουκουράκη.

Χαριτάκης, Πατεράκης
Χαριτάκης, Πατεράκης

Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις του επιμελητηρίου για την υποστήριξη της εξωστρέφειας και της προβολής των εξαγωγικών και τουριστικών επιχειρήσεων, δράσεις που ενισχύουν θεματικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης καθώς επίσης και τρόποι ενίσχυσης των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Σητείας.

Συμφωνήθηκε δε, οι πρωτοβουλίες αυτές να παρουσιαστούν αναλυτικότερα -αφού οριστικοποιηθούν με τους επιμέρους φορείς και κλάδους-στους επιχειρηματίες και φορείς της πόλη, σε εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά το πέρας των συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς, ακολούθησε η συνεδρίαση του ΔΣ του επιμελητηρίου Λασιθίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos